Rămâi conectat

Politică Administrație

”One Stop Shop”, punct de informare despre fonduri în fiecare județ al Regiunii Centru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociatia Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala din Romania – ROREG a semnat, marți, protocolul de colaborare cu Ministerul Fondurilor Europene dedicat infiintarii unui punct unic de informare si consiliere, in fiecare judet, cu privire la accesarea fondurilor nationale si europene. 

Regiunea Centru01

ADR Centru, prin punctele de informare ce se vor infiinta la nivelul fiecarui judet din Regiunea Centru, respectiv Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, va sta la dispozitia celor interesati de accesarea fondurilor, cu raspunsuri punctuale despre fondurile disponibile si ideile de proiecte ce se pot finanta. 

Protocolul de colaborare a fost semnat de doamna Aura RADUCU, Ministru in cadrul Ministerului Fondurilor Europene, si de doamna Luminita MIHAILOV, vicepresedintele ROREG si director general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud – Est. In vederea punerii in aplicare a protocolului, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru va semna cu Ministerul Fondurilor Europene, in perioada urmatoare, un acord de parteneriat particularizat in functie de nevoile identificate in Regiunea Centru. Protocolul se intinde pe o perioada de 3 ani si are ca scop furnizarea de informatii cu privire la accesarea fondurilor nationale si europene prin intermediul unor punct unic de informare si consiliere numit „one-stop-shop”, ce se va infiinta la nivelul fiecarui judet din Regiunea Centru. Acest punct unic de informare si consiliere judetean va functiona ca un mecanism de sprijin pentru dezvoltarea ideilor de proiecte, atat in ceea ce priveste furnizarea de informatii corecte si actualizate privind oportunitatile de finantare din diverse surse (din programe nationale sau din finantari ale Uniunii Europene), cat si in ceea ce priveste consilierea in dezvoltarea ideilor de proiect. Specialistii care vor activa in cadrul acestor „one-stop-shop”-uri vor fi persoane cu experienta in domeniul fondurilor europene si/sau in colaborarea cu mediul de afaceri, astfel incat sa asigure expertiza corespunzatoare. Acestia vor oferi informatii si consultanta, dar vor fi prezenti si prin organizarea de evenimente dedicate.

ADR Centru deja furnizeaza lunar, tuturor celor interesati, informatii despre fondurile nerambursabile disponibile, sub forma unui Catalog al Surselor de Finantare Nerambursabila, pe patru tipuri de solicitanti, respectiv Societati Comerciale, Autoritati Publice Locale, ONG-uri si  Universitati. Acesta se distribuie electronic tuturor celor care sunt inregistrati in baza de date a ADR Centru, prin transmiterea unui formular de inregistrare (http://www.adrcentru.ro/AbonareNewsletter.aspx).  Ce informatii se regasesc in Catalog sau ce trebuie sa stie o persoana fizica sau firma inainte de a solicita fonduri, este prezentat si intr-un material video realizat prin proiectul Europe Direct Regiunea Centru, coordonat de catre ADR Centru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba Aproape 2 kilometri de străzi urmează să fie modernizate și reabilitate în comuna Sâncel. Primăria a cerut acordul de mediu de la APM Alba pentru proiectul finanțat din bugetul local. „Este un proiect pe care l-am […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea