Rămâi conectat

Ştirea zilei

OFICIAL| În Alba, 7 persoane se află în carantină și 1.943 în izolare. Continuă acțiunile în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În Alba, 7 persoane se află în carantină și 1.943 în izolare. Continuă acțiunile în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

La data de 04.06.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:

  • persoane în carantină – 7;
  • persoane ieşite din carantină – 1.081;
  • persoane izolate la domiciliu – 1.943;
  • persoane ieşite din izolarea la domiciliu – 6.373.

Polițiștii din Alba au continuat să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 03 iunie a.c., 206 polițiști din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Alba  și 61 de polițiști locali au desfășurat  misiuni specifice.

Au fost verificate 1.983 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor privind izolarea / carantinarea sau circulația și au fost organizate trei acțiuni punctuale,  în cadrul cărora au fost verificate 237 de autovehicule și legitimate 436 de persoane.

De exemplu, între orele 09.00 –13.00 și 16.00- 20.00, poliția Municipiului Blaj a organizat o acțiune punctuală, pe raza municipiului și a comunelor limitrofe, pentru menținerea siguranței publice și  prevenirea răspândirii Covid-19. Au fost verificate  438 de persoane aflate în izolare la domiciliu, 104 de locații de izolare, 177 de autovehicule și au fost aplicate 33 de  sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.980 de lei.

De asemenea, o astfel de acțiune a fost organizată și la Cugir, unde polițiștii au verificat 84 de persoane aflate în izolare, 39 de autovehicule, au legitimat 58 de persoane, au retras două certificate de înmatriculate și au aplicat 14 sancțiuni contravenționale,  în valoare de 4.930 de lei.

La acțiuni, alături  de polițiști, au participat luptători SAS, jandarmi și polițiști locali.

În contextul stării de alertă, polițiștii au acționat, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Obiectivul Inspectoratului de Poliție Județean Alba  este siguranță cetățeanului.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni specifice în contextul pandemiei cu noul Coronavirus si in starea de alertă. Jandarmii asigură măsuri de pază şi protecţie la nivelul a unui centru de carantină, precum şi misiuni desfăşurate cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniu.

În ultimele 24 de ore, 60 de jandarmi au acţionat pe raza judeţului Alba, fiind angrenaţi în 46 de misiuni în contextul actual.

Cu siguranţă pentru fiecare!

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Unirea” al Județului Alba (ISU au desfășurat un număr de 14 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii și ale Serviciul de Ambulanță Județean.

Reamintim că ISU Alba asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/ confirmate ca infectate.

În aceste misiuni au fost implicate 19 cadre ISU Alba.

Vă reamintim că documente oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID – 19 pot fi consultate pe portalul https://stirioficiale.ro/informatii, la secţiunea ,,Hotărâri şi legislaţie”.

De asemenea, pe Platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă (https://fiipregatit.ro/) poate fi consultat Ghidul pentru Starea de Alertă, care cuprinde răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum şi explicaţii şi reglementări referitoare la Starea de alertă.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către locuitorii judeţului să rămână vigilenţi şi responsabili în continuare, respectând recomandările specialiştilor şi prevederile actelor normative în vigoare. Doar aşa împreună vom depăşi cu bine şi această perioadă.

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea