Rămâi conectat

Curier Județean

OFICIAL: În Alba, 6 de persoane se află în carantină și 2.045 izolate la domiciliu. Continuă acțiunile în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19

Ziarul Unirea

Publicat

în

OFICIAL: În Alba, 6 de persoane se află în carantină și 2.045 izolate la domiciliu. Continuă acțiunile în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19

La data de 28.05.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:

  • persoane în carantină – 6;
  • persoane ieşite din carantină – 1.076;
  • persoane izolate la domiciliu – 2.045;
  • persoane ieşite din izolarea la domiciliu – 5.180.

Polițiștii din Alba au continuat să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 27 mai a.c., 213 polițiști din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Alba  și 63 de polițiști locali au desfășurat  misiuni specifice.

Au fost verificate 2.069 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor privind izolarea/ carantinarea sau circulația și au fost organizate două acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 182 de autovehicule și 222 de persoane.

În contextul stării de alertă, polițiștii au acționat, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Obiectivul Inspectoratului de Poliție Județean Alba este siguranță cetățeanului.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni specifice în contextul pandemiei cu noul Coronavirus si in starea de alertă. Jandarmii asigură măsuri de pază şi protecţie la nivelul a unui centru de carantină, precum şi misiuni desfăşurate cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniu.

În ultimele 24 de ore, 68 de jandarmi au acţionat pe raza judeţului Alba,

În data de 27 mai, jandarmii au fost angrenați în 50 de misiuni în contextul actual.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba acţionează pentru siguranţa cetăţenilor!

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Unirea” al Judeţului Alba (ISU) au efectuat 2 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în ţară către centrele de carantină de la nivelul judeţului, respectiv către limita de judeţ, de unde au fost preluate de către echipaje din judeţele respective.

De asemenea, cadrele militare ISU Alba au desfăşurat un număr de 11 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii şi ale Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Reamintim că ISU Alba asigură suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI), precum şi transportul persoanelor suspecte/ confirmate ca infectate.

În aceste misiuni au fost implicate 13 cadre ISU Alba.

Vă informăm că pe Platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă (https://fiipregatit.ro/) poate fi consultat Ghidul pentru Starea de Alertă, care cuprinde răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum şi explicaţii şi reglementări referitoare la Starea de alertă.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către locuitorii judeţului să rămână vigilenţi şi responsabili în continuare, respectând recomandările specialiştilor şi prevederile actelor normative în vigoare. Doar aşa vom depăşi cu bine şi această perioadă.

Mulţumim tuturor celor care au înţeles că numai împreună vom reuşi să depăşim această perioadă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea