Rămâi conectat

Ştirea zilei

OFICIAL: În Alba, 427 persoane în carantină și 950 persoane izolate la domiciliu. Amenzi de peste 550.000 lei pentru nerespectarea restricțiilor Ordonanței Militare nr. 3, în ultimele 24 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În județul Alba, azi 09.04.2020, se află în carantină 427 persoane în carantină, 180 persoane ieșite din carantină, 950 persoane izolate la domiciliu, 3240 persoane ieșite din izolare, 4 persoane vindecate, număr persoane decedate – 3.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, 261 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și 41 polițiști locali au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19..

S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 978 de persoane aflate în 356 de locații, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

În urma activităților au fost aplicate 275 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanțelor Militare, în valoare de 564.600 lei.

De exemplu, pe raza municipiului Blaj și a localităților rurale limitrofe a fost organizată o acțiune cu efective suplimentare în care au fost angrenați 36 de polițiști, jandarmi și polițiști locali.

Au fost controlate 106 autovehicule, au fost legitimate 187 de persoane și au fost constatate, în total, 121 de abateri de natură contravențională, secționate cu amenzi în valoare de 246.185 lei. Dintre amenzi, 98 au fost aplicate pentru nerespectarea dispozițiilor legale privind starea de urgență.

Totodată, polițiștii au verificat 62 de persoane aflate în izolare.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba continuă să desfășoare misiuni în contextul  răspândirii Covid19. Încă de la începutul epidemiei, zilnic peste 100 de jandarmi au fost angrenați în: misiuni de escortare a convoaielor auto,  misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină,  misiuni desfășurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanțelor  militare, misiuni executate în cooperare cu poliția pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 127 de  jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.000 de lei.  Aceste sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare cu privire la circulația persoanelor.

Prefectul județului Alba, domnul Nicolae Albu face apel la calm, la responsabilitate, la un comportament civic adecvat, la respectarea măsurilor stabilite de Consiliul Național pentru Situații Speciale de Urgență, de Guvernul României.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea