Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

OFICIAL: În Alba, 162 de persoane în carantină şi 255 în izolare. S-au dat amenzi URIAȘE în ultimele 24 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reprezentanții Prefecturii Județului Alba au transmis că, la data de 3 mai, în județul nostru se aflau 162 de persoane în carantină și 255 persoane izolate la domiciliu. Până acum au ieşit 723 persoane din carantină şi 4.712 persoane din izolare la domiciliu.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, 221 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 213 persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Au fost verificate 1.312 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență.

În urma activităților au fost identificate 106 persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 104.500 lei.

Au fost organizate 4 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 306 de autovehicule și 476 de persoane.

De exemplu: între orele 10.00 – 12.00, 15,00 – 20,00, la Blaj a fost organizată o acțiune punctuală pentru menținerea siguranței publice si respectarea restricțiilor impuse de starea de urgentă. Au fost controlate 293 de persoane și 248 de autovehicule. Au fost aplicate 51 de sancțiune contravenționale, din care 43 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație în condițiile stării de urgenta.

La acțiune, alături de polițiștii din Blaj, au participat jandarmi, polițiști locali și polițiștii Serviciului Pentru Acțiuni Speciale.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni în contextul răspândirii COVID-19, astfel: misiuni de escortare a convoaielor auto, misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfăşurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanţelor militare, misiuni executate în cooperare cu poliţia pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 142 de jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 16.400 de lei.

În data de 02 mai, jandarmii au fost angrenați în 112 misiuni.

Vă rugăm să respectați regulile de distanţare socială şi Ordonanţele Militare şi să rămâneți acasă. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea virusului.

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor Joi, 25 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea