Rămâi conectat

Curier Județean

OFICIAL: În Alba, 144 de persoane în carantină și 156 în izolare. În ultimele 24 de ore au fost aplicate amenzi în valoare de 65.000 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

La data de 30.04.2020, în judeţul Alba se aflau 144 de persoane în carantină şi 156 persoane izolate la domiciliu. Până acum au ieşit 706 persoane din carantină şi 4.657 persoane din izolare la domiciliu.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, 275 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 179 de  persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Au fost verificate 1.279 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență.

În urma activităților au fost identificate 74 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 65.000 lei.

Au fost organizate 4 acțiuni punctuale în cadrul căreia au fost verificate 186 de  autovehicule și 444 de persoane.

De exemplu, cu ocazia acțiunii organizată în Alba Iulia, între orele 13.00 – 14.00, au fost verificate 209 persoane și 46 de autovehicule. Au fost aplicate 3 sancțiuni, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație.

La Aiud au fost verificate 50 de autovehicule și 60 de persoane și au fost verificate 22 de persoane aflate în izolare.

La Ocna Mureș și pe raza localităților rurale arondate, între orele 10.00 – 13.00, au fost verificate 96 de persoane și verificate 49 de autovehicule. Au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, din care 14 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba continuă să desfășoare misiuni în contextul  răspândirii COVID-19, astfel: misiuni de escortare a convoaielor auto,  misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfășurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanțelor militare, misiuni executate în cooperare cu poliția pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 118 jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 44.000 de lei. Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare cu privire la circulația persoanelor.

În data de 29 aprilie, jandarmii au fost angrenați în 83 de misiuni desfășurate în contextul pandemiei, dintre care 11 au reprezentat misiuni executate pentru însoțirea convoaielor care tranzitează județul Alba.

Prefectul judeţului Alba, dl. Nicolae Albu, face un apel toţi locuitorii judeţului nostru să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile Ordonanţelor Militare emise. Boala încă nu a trecut, de aceea nu trebuie să ne relaxăm. Este imperativ să stăm acasă şi să limităm deplasările doar la cele strict necesare, pentru a-i ocroti pe cei apropiaţi şi a proteja sănătatea concetăţenilor noştri.

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri după-masa, în jurul orei 17.00, în Sebeș. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: UPDATE VIDEO INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială Secția de pompieri Sebeș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea