Ziarul Unirea

Oana Badea, PDL Aiud: ”Josan la butoanele falimentului aiudean”

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Oana BadeaDupă un an de guvernare națională USL, România are cea mai mare creștere a prețurilor între statele UE, doi din trei români cumpără doar strictul necesar de alimente, 10.000 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă până în 2018, conform planului cincinal al Guvernului Ponta și cele un milion de locuri de muncă rămân doar vorbe aruncate în vânt.

Un bilanț trist dar un bilanț pe care aiudenii l-au resimțit mai puternic decât oricare altă comunitate locală a județului nostru. În 2013, cei aproximativ 325 de angajați ai Metalurgica Transilvană Aiud iau calea șomajului. 149 de persoane disponibilizate în luna martie 2013, încă nu și-au primit banii prevăzuți în contractul colectiv de muncă și protestează pentru drepturile lor.

ELIT

În tot acest timp, planurile edilului din Aiud pentru crearea de locuri de muncă sunt egale cu zero pentru că nu au produs locuri de muncă. Da, știm, a declarat că treaba unui primar nu este aceea de a  crea locuri de muncă. Este încă în aceeași eroare. E primul lucru pe care îl cer aiudenii noștri. Pentru această prioritate, conform propriilor declarații, nu depune niciun efort. Aiudenii trebuie să știe că tocmai primarul este cauza inexistenței unei strategii cu privire la motorul economic al localității noastre.

Are însă un mare talent, cel de a risipi bugetul local și-așa sărăcit de lipsa lui de viziune. Sărăcit și risipit de administrarea defectuoasă a banilor pe care aiudenii îi produc prin munca lor zilnică, bugetul municipiului Aiud este distribuit generos, la inițiativa sa, pentru chefuri și propria imagine.

Pentru „reclamă, publicitate, protocol și reprezentare”, fără votul consilierilor PDL, este alocată suma de 314.460 lei. Trei miliarde lei vechi pentru reclamă și publicitate electorală în favoarea domnului primar Josan. Așa cum în 2012 aiudenii au plătit suma de 39.000 lei, pentru publicitate, unui post de radio din Alba Iulia care nici măcar nu se recepționează pe raza Aiudului, așa se vor plăti și anul acesta prețioase servicii de imagine pentru Josan.

Bugetul propus de primar și aprobat de majoritatea care îl susține în Consiliul Local Aiud, nevotat de consilierii locali PDL, poate fi explicat și altfel.

De exemplu 314.460 lei înseamnă banii câștigați de un pensionar agricultor în 1014 luni, echivalentul a 85 de ani. Încă o viață de ar mai trăi și tot nu i-ar strânge, domnule primar! Înseamnă câștigul unui profesor debutant în 449 de luni, echivalentul a 37 de ani de muncă sau înseamnă 524 de luni de ajutor de șomaj pentru cei cărora le spuneți cu nonșalanță că nu e treaba dumneavoastră crearea locurilor de muncă. Bani risipiți într-un oraș în care viitorul nu sună deloc bine.

Acum că tot v-ați întors din Portugalia și trebuie să vă dregeți puțin dorul de casă, puneți repede de-o cheltuială grasă. Două miliarde lei vechi pentru „cazare, masă, sonorizare, scenă, protocol” și alte cheltuieli neprevăzute la Festivalul Internațional de Folclor Aiud. Suma cerută de dumneavoastră echivalează cu valoarea pensiei unui aiudean pentru vreo 23 de ani. Vrea cu adevărat aiudeanul aceste cheltuieli?

Concluzia poate fi una singură, domule Josan. Ați administrat defectuos bugetul local, că de gospodărit nu poate fi vorba și o faceți din ce în ce mai prost având drept unic scop menținerea dumneavoastră la butoanele falimentului aiudean. E cazul să puneți punct!

În altă ordine de idei, pe plan local singura opoziție în fața tăvălugului falimentar al USL o reprezintă PDL. Voința politică a consilierilor fiecărui partid se dovedește prin votul exprimat în Consiliul Local. Iar votul dovedește din păcate că PP-DD și UDMR votează cot la cot cu „ciocoiul” în majoritatea situațiilor.

Tocmai pentru că PDL este singurul partid care face opoziție cu adevărat la Aiud, le-aș recomanda aiudenilor să nu se lase păcăliți de PSD Aiud pentru că folosește o strategie de tipul „ doi se ceartă și al treilea câștigă”. Unii spun, că domnul viceprimar Rusu se plânge pe la toate colțurile de colaborarea cu Josan, spune tot mai des că îi pare rău că nu a candidat. Eu vă spun că la vot, votează toate inițiativele lui Josan împreună cu toți consilierii PSD.

Politica este arta compromisului dar în favoarea cetățeanului nu pentru avantaje individuale sau de grup. A nu se face confuzie între compromis și compromitere. Lângă un partid ca PNL, care l-a confirmat pe Josan după ce a avut minunata performanță de a înjumătăți numărul de consilieri locali de la 8 la 4 săgeata USL coboară, coboară… coboară.

Un lucru este clar, rămânem deschiși colaborării în consiliul local atâta timp cât proiectele nu contravin mandatului pe care l-am primit de la aiudeni. Suntem cel mai votat partid din Aiud la localele din 2012, având 6 consilieri și așa vom rămâne.

Oana Badea, consilier local PDL Aiud

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Flaviu Serdiuc, noul președinte al filialei Cugir a USR

Ca urmare a fuziunii dintre USR și PLUS, la Cugir a avut loc recent, Adunarea general de alegeri în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

16 Comentarii

Aiud4ever 3 iulie 2013 at 13:00

Conita tzucati-as ochisorii matale, ia vezi mataluta de soptit la domnu’ Funeriu ca la asta te pricepi, la chestii orale, ca cu scrisu’ la ziar stai cam asa intr-o parte. Vezi-ti de treaba, ca nenorociri mai mari ca pe vremea cand era PDL-ul la guvernare nu am mai trait. Mai „give us a brake”, cum zice tziganu’.

Horea 3 iulie 2013 at 14:05

„Două miliarde lei vechi pentru „cazare, masă, sonorizare, scenă, protocol” și alte cheltuieli neprevăzute la Festivalul Internațional de Folclor Aiud.”

La aiudeni le place folclorul. Peste 60% dintre au originea in taranimea din satele apropiate.

De fapt nimeni nu i-a intrebat daca sunt de acord cu cheltuielile prevazute pentru acest festival.
Aiudul si festivalul, un nonsens in actualele conditii.

aleluia 3 iulie 2013 at 14:25

aceasta fiinta nu inceteaza sa uimeasca cu tupeul ei. Dupa ce a facut parte dintr-un guvern care a falimentat o tara intreaga, dupa ce si-a batut joc de invatamantul romanesc si a hahait cu gura pana la urechi la gluma basescului cu plata la ora a profesorilor, de parca profesorii ar fi usuratecele din porturile frecventate de micutul capitan, aceasta tzata de partid si de stat nu dovedeste bunul simt de a sta in umbra. Vrea in fata, sa stie lumea ca s-a „ajuns”, ca este „cineva”. Dupa cat de incalcit se exprima, madame Badea nu dovedeste decat o minima alfabetizare. De cultura generala nici nu poate fi vorba

Dudu 3 iulie 2013 at 14:39

D-na cucoana Badea cand ai fost pe cai mari de ce n-ai exterpat copiatul la cei ce termina clasa VIII-a ori dau BAC,caci putini elevi mai tocesc carte astazi si se bazeaza ca si cei din Bucuresti pe aranjeri.Cei din judetul Alba care termina gimnaziu ar trebui adusi intr-o cladire a unui liceu din Alba IUlia dotat cu camere vidio si facuta elevilor perchezitie corporala contra copiutelor si telefoanelor,iar comisia de supraveghere sa fie trasa din caciula in dimineata dinaintea examenului.Auzi tu d-na,dar ce examen de evaluare a fost ora la scoala din Sugag,ca exemplu ?Sa nu mai fie incurajati puturosii si cu subiecte dure,nu labareala si gramatica ca unii nu stiu scrie !

Chiparus 3 iulie 2013 at 15:07

2 miliarde pentru festivalul de folclor? Cum se pot cheltui atatia bani cand strazile noastre sunt sparte si ne rupem masinile in gropi? Costa atat de mult cazarea si mancarea dantausilor costa atat de mult chefurile lui Josan si ale lui Romica la Pensiunea Melinda sau Maliv, din acea perioada? Nu. Doar factura va avea valoarea asta si diferenta se va imparti intre domnii de mai sus.
Si cand te gandesti ca la altii se organizeaza astfel de manifestatii din sponsorizari parca iti vine sa le urezi: SA VA STEA IN GAT, NESATUILOR

sorina 3 iulie 2013 at 15:37

Ciar azi am trecut prin Aiud are ac un COS DE GUNOI

Horea 3 iulie 2013 at 15:57

Pentru „sorina”

Poti sa traduci ce-ai scris mai sus?

123 3 iulie 2013 at 22:06

Pentru unul care este carat mort de beat cu masina primariei tot mai des, sa folosesti … „domnul” e mult prea mult.

Ilenia 4 iulie 2013 at 2:24

Nu ti-e rusine, cucoana?Ai un tupeu…poate doar servilismul si „presul” facut pentru a urca langa urechea lui Funeriu il poate egala!Ar trebui sa-ti fie rusine, ca esti cadru didactic…ca dascal nu te poti numi!Ciocu mic, dupa spusele unei colege de-a tale!Ati uitat cate dezastre ati produs pe toate planurile?

bubu 4 iulie 2013 at 7:12

Daca ma uit pe comentariile articolului imi dau seama ca Aiudenii il sustin pe Josan! Pa atunci isi merita soarta! TOT INAINTE SPRE UN AIUD „LA PENSIE”! HALAL!

aiud for ever 4 iulie 2013 at 9:12

Aiudenii nu il sustin pe Josan dar nu o sustin nici pe aceasta trompeta afona, fosta pe la minister, fosta candidat de primar ( si o maimuta putea sa castige impotriva lui Josan, dar nu Oana Badea) in general o …fosta
Latraturile „doamnei” nu le mai baga nimeni in seama

123 4 iulie 2013 at 9:45

Josan – 4384 cu tot cu voturile domnului Rusu
Badea- 3488

Sunt voturi numarate nu vorbe goale!

Horea 4 iulie 2013 at 10:25

@123

4384 – 3488 = 896

Atâţia ţigani sunt in Aiud?

123 4 iulie 2013 at 17:15

Vorbiti in numele dumneavoastra. Nu puteti vorbi in numele aiudenilor, nici intr-o directie nici in alta.

123 4 iulie 2013 at 18:39

Cu mai mult calm veti observa ca ati inceput cu „..noi aiudenii”.
In rest, va respect opiniile si intrebarile pentru care cautati raspunsuri.

fane 5 iulie 2013 at 15:21

Vai de capul vostru sustinatori a lui josan… acest om a falimentat Aiudul si s/a imbogatit el . Aiudul a ajuns mai rau ca Ocna Mures … Traiasca folclorul k ne tine de foame…

Comentariile sunt oprite