Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Oana Badea, PDL Aiud: ”Josan la butoanele falimentului aiudean”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Oana BadeaDupă un an de guvernare națională USL, România are cea mai mare creștere a prețurilor între statele UE, doi din trei români cumpără doar strictul necesar de alimente, 10.000 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă până în 2018, conform planului cincinal al Guvernului Ponta și cele un milion de locuri de muncă rămân doar vorbe aruncate în vânt.

Un bilanț trist dar un bilanț pe care aiudenii l-au resimțit mai puternic decât oricare altă comunitate locală a județului nostru. În 2013, cei aproximativ 325 de angajați ai Metalurgica Transilvană Aiud iau calea șomajului. 149 de persoane disponibilizate în luna martie 2013, încă nu și-au primit banii prevăzuți în contractul colectiv de muncă și protestează pentru drepturile lor.

În tot acest timp, planurile edilului din Aiud pentru crearea de locuri de muncă sunt egale cu zero pentru că nu au produs locuri de muncă. Da, știm, a declarat că treaba unui primar nu este aceea de a  crea locuri de muncă. Este încă în aceeași eroare. E primul lucru pe care îl cer aiudenii noștri. Pentru această prioritate, conform propriilor declarații, nu depune niciun efort. Aiudenii trebuie să știe că tocmai primarul este cauza inexistenței unei strategii cu privire la motorul economic al localității noastre.

Are însă un mare talent, cel de a risipi bugetul local și-așa sărăcit de lipsa lui de viziune. Sărăcit și risipit de administrarea defectuoasă a banilor pe care aiudenii îi produc prin munca lor zilnică, bugetul municipiului Aiud este distribuit generos, la inițiativa sa, pentru chefuri și propria imagine.

Pentru „reclamă, publicitate, protocol și reprezentare”, fără votul consilierilor PDL, este alocată suma de 314.460 lei. Trei miliarde lei vechi pentru reclamă și publicitate electorală în favoarea domnului primar Josan. Așa cum în 2012 aiudenii au plătit suma de 39.000 lei, pentru publicitate, unui post de radio din Alba Iulia care nici măcar nu se recepționează pe raza Aiudului, așa se vor plăti și anul acesta prețioase servicii de imagine pentru Josan.

Bugetul propus de primar și aprobat de majoritatea care îl susține în Consiliul Local Aiud, nevotat de consilierii locali PDL, poate fi explicat și altfel.

De exemplu 314.460 lei înseamnă banii câștigați de un pensionar agricultor în 1014 luni, echivalentul a 85 de ani. Încă o viață de ar mai trăi și tot nu i-ar strânge, domnule primar! Înseamnă câștigul unui profesor debutant în 449 de luni, echivalentul a 37 de ani de muncă sau înseamnă 524 de luni de ajutor de șomaj pentru cei cărora le spuneți cu nonșalanță că nu e treaba dumneavoastră crearea locurilor de muncă. Bani risipiți într-un oraș în care viitorul nu sună deloc bine.

Acum că tot v-ați întors din Portugalia și trebuie să vă dregeți puțin dorul de casă, puneți repede de-o cheltuială grasă. Două miliarde lei vechi pentru „cazare, masă, sonorizare, scenă, protocol” și alte cheltuieli neprevăzute la Festivalul Internațional de Folclor Aiud. Suma cerută de dumneavoastră echivalează cu valoarea pensiei unui aiudean pentru vreo 23 de ani. Vrea cu adevărat aiudeanul aceste cheltuieli?

Concluzia poate fi una singură, domule Josan. Ați administrat defectuos bugetul local, că de gospodărit nu poate fi vorba și o faceți din ce în ce mai prost având drept unic scop menținerea dumneavoastră la butoanele falimentului aiudean. E cazul să puneți punct!

În altă ordine de idei, pe plan local singura opoziție în fața tăvălugului falimentar al USL o reprezintă PDL. Voința politică a consilierilor fiecărui partid se dovedește prin votul exprimat în Consiliul Local. Iar votul dovedește din păcate că PP-DD și UDMR votează cot la cot cu „ciocoiul” în majoritatea situațiilor.

Tocmai pentru că PDL este singurul partid care face opoziție cu adevărat la Aiud, le-aș recomanda aiudenilor să nu se lase păcăliți de PSD Aiud pentru că folosește o strategie de tipul „ doi se ceartă și al treilea câștigă”. Unii spun, că domnul viceprimar Rusu se plânge pe la toate colțurile de colaborarea cu Josan, spune tot mai des că îi pare rău că nu a candidat. Eu vă spun că la vot, votează toate inițiativele lui Josan împreună cu toți consilierii PSD.

Politica este arta compromisului dar în favoarea cetățeanului nu pentru avantaje individuale sau de grup. A nu se face confuzie între compromis și compromitere. Lângă un partid ca PNL, care l-a confirmat pe Josan după ce a avut minunata performanță de a înjumătăți numărul de consilieri locali de la 8 la 4 săgeata USL coboară, coboară… coboară.

Un lucru este clar, rămânem deschiși colaborării în consiliul local atâta timp cât proiectele nu contravin mandatului pe care l-am primit de la aiudeni. Suntem cel mai votat partid din Aiud la localele din 2012, având 6 consilieri și așa vom rămâne.

Oana Badea, consilier local PDL Aiud


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor Timp de două zile, o delegație a Băncii Mondiale a fost în vizită de lucru la Sebeș, pentru a discuta cu primarul Dorin Nistor despre realizarea unei investiții teritoriale integrate în zona Sebeș-Vințu de Jos. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea