Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

O treime dintre elevii albaiulieni din clasele V-XII vor primi burse în 2022: Suma de aproape 5 milioane de lei, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O treime dintre elevii albaiulieni din clasele V-XII vor primi burse în 2022: Suma de aproape 5 milioane de lei, pe masa consilierilor locali

Consilierul local Cornel Sandu și viceprimarul Marius Filimon propun un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care numărul și cuantumul burselor care se acordă elevilor din învățământul preuniversitar de stat din Alba Iulia să crească la cea mai mare valoare acordată vreodată în municipiul reședință de județ.

Astfel, pe ordinea de zi a Ședinței ordinare a Consiliului local din data de 27 ianuarie 2022 se află proiectul de hotărâre privind aprobarea cuantumului burselor și numărul acestora care se acordă elevilor din învățământul preuniversitar de stat de pe raza municipiul, începând cu semestrul II al anului școlar 2021 – 2022, care prevede creșterea numărului burselor cu aproximativ 46%, iar a valorii acestora de 2,5 ori, raportat la ceea ce se acordă în acest moment.

Se propune acordarea a 2.310 burse pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat, în valoare totală de 4,92 milioane lei, din care:

  • 36 burse de performanță (valoarea unei burse lunare: 500 lei);
  • 1.051 burse de merit (valoarea unei burse lunare: 200 lei);
  • 327 burse de studiu (valoarea unei burse lunare: 150 lei);
  • 896 burse de ajutor social (valoarea unei burse lunare: 200 lei).

Este obligația noastră să răsplătim rezultatele școlare deosebite ale elevilor, fiind totodată necesar să stimulăm pregătirea acestora și creșterea performanțelor educaționale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea