Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

O țară din UE începe vaccinarea cu a treia doză pentru cei care au făcut-o pe prima cu cel puțin 8 luni în urmă: Cehia, una dintre cele mai afectate ţări de pandemia COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
O țară din UE începe vaccinarea cu a treia doză pentru cei care au făcut-o pe prima cu cel puțin 8 luni în urmă: Cehia, una dintre cele mai afectate ţări de pandemia COVID-19

Începând cu data de 20 septembrie anul curent, Guvernul Cehiei va oferi doze de supra-rapel cu vaccinuri anti-COVID-19 oricărei persoane vaccinate cu schemă completă în urmă cu cel puţin opt luni, a anunţat luni ministrul ceh al Sănătăţii, Adam Vojtech, transmite Reuters.

Republica Cehă, care are 10,7 milioane de locuitori, a fost una dintre cele mai afectate ţări din lume de pandemia COVID-19 prin prisma mortalităţii raportate la populaţia naţională, înregistrând un total de peste 30.400 de decese atribuite coronavirusului.

Aproximativ 1,68 milioane de cehi au contractat virusul, însă, conform estimărilor, un număr şi mai mare de cehi s-au infectat fără să ştie, pentru că nu au fost testaţi, scrie agerpres.ro.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Autorităţile de la Praga au anunţat că dozele de supra-rapel sunt recomandate persoanelor de peste 60 de ani, dar ele vor fi disponibile pentru toate persoanele complet vaccinate, fie cu schema vaccinală în două doze, fie cu un vaccin cu doză unică.

Administrarea dozelor de supra-rapel se va face folosind vaccinuri Pfizer-BioNTech şi Moderna şi vizează toate persoanele vaccinate cu schemă completă, dacă au trecut cel puţin opt luni de la inocularea lor, a precizat ministrul Adam Vojtech într-o conferinţă de presă televizată.

Până luni, 5,73 de milioane de cehi au primit cel puţin o doză a unui vaccin ce necesită două inoculări, majoritatea dintre ei fiind vaccinaţi cu serul Pfizer-BioNTech. Alţi 197.254 de cetăţeni cehi au primit vaccinul în doză unică produs de Johnson & Johnson.

Premierul ceh, Andrej Babis, a anunţat la televiziunea publică bonusuri financiare pentru medicii de familie care conving mai multe persoane de peste 65 de ani să se vaccineze împotriva COVID-19, pentru a creşte astfel rata de vaccinare în rândul persoanelor în vârstă.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO: Imagini excepționale cu Viorel, râsul vedeta din România, primul exemplar transferat în Germania pentru refacerea genetică a acestei specii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Imagini excepționale cu Viorel, râsul vedeta din România, primul exemplar transferat în Germania pentru refacerea genetică a acestei specii Imagini superbe cu Viorel, primul râs transferat în Germania pentru refacerea genetică a acestei specii, au fost publicate de reprezentanții Romsilva, pe Facebook. Eleodor Olavi Nițescu, directorul general adjunct al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea