Rămâi conectat

Actualitate

O tânără de 16 ani, din Alba Iulia, are nevoie urgentă de ajutor pentru tratament în străinătate

Publicat

în

    Nimic nu e mai cumplit pe lume decât o boală gravă, care lasă puţine şanse de viaţă. Cum e cancerul, de pildă. Iar când o astfel de boală atacă copii şi tineri, e de două ori mai cumplit. Pentru că aceştia nu au avut încă timp să se bucure de frumuseţea lumii şi să se împărtăşească din cele bune ale vieţii pe acest pământ. Iar pentru părinţii cu astfel de copii încercarea e şi mai grea. Ce pot face ei, mai ales dacă nu au cine ştie ce disponibilitate materială, în faţa necruţătoarei boli?
Un astfel de caz tulburător, pe care-l aducem în atenţia dumneavoastră, cu acordul părinţilor şi al profesorilor tinerei în cauză, este cel al elevei Ana Maria Salcu, din clasa a X-a C a Liceului de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia. Tânăra fată, la cei numai 16 ani ai ei, suferă de cancer şi se află în momentul de faţă la Cluj Napoca, unde a început tratamentul cu citostatice, dar sunt slabe şansele ce i se dau. Cu toate acestea, părinţii, profesorii, colegii şi noi, cei din presă (pentru că mă bazez şi pe sprijinul colegilor din celelalte redacţii, presă scrisă şi audio-vizual deopotrivă), încercăm să o ajutăm aşa cum putem. Adică donând fiecare o anumită sumă de bani pentru a-i permite Anei Maria să plece în străinătate, la tratament. De asemenea, am contactat personal diferiţi oameni politici şi de afaceri, pentru a-i convinge să ni se alăture în această bătălie pentru o viaţă aflată în pericol de a fi secerată mult prea de timpuriu. Deja am şi primit câteva asigurări în ceea ce priveşte sprijinul, prima venind de la părintele Spiridon Croitoru, cel ce coordonează Centrul de misiune şi tineret al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Suntem siguri că, alături de părintele Croitoru şi de ceilalţi albaiulieni mărinimoşi, la campania noastră se vor ralia şi preoţii din diferite parohii, apelând, poate, la credincioşi…
Sunt încă tulburat de vestea aceasta neagră pe care am primit-o prin prof. Sorina Ţibacov, cu atât mai mult cu cât cuvintele domniei-sale sunt în măsură să producă o vibraţie în orice inimă simţitoare, de creştin: „Ana Maria se pregăteşte să devină arhitect, visează să contribuie la construirea viitorului generaţiei sale… se pregăteşte să se îndrăgostească, să iubească şi să se bucure de viaţă, cu toată pasiunea celor 16 ani ai ei… Se pregăteşte să trăiască mai departe emoţiile examenelor, al celui de bacalaureat, al celui de admitere la o mare universitate. Se pregăteşte de viaţă şi, iată, tocmai acum, moartea perfidă o ameninţă! Haideţi s-o ajutăm să îşi împlinească visele! Haideţi s-o ajutăm să învingă moartea, dacă asta va fi voia lui Dumnezeu, care lucrează prin noi, prin toţi!”
E greu să mai adaugi ceva după un astfel de apel. Trebuie să ştiţi că Ana Maria este o elevă eminentă, care a încheiat clasa a IX-a cu media generală 9,95 (fapt pentru care a fost premiată de însuşi marele cărturar şi profesor de renume, Andrei Marga), că este din Cricău şi că, nefericiţii săi părinţi sunt departe de a o putea sprijini financiar, deoarece tatăl este şomer, iar mama are un serviciu slab plătit. Haideţi, aşadar, alături de noi, să luptăm pentru viaţa tinerei Ana Maria Salcu! Dumnezeu să ne-ajute să izbândim!

Ioan HĂNŢULESCU
N.red. Cei ce doresc să-şi ofere sprijinul pot contacta persoana ce se ocupă de întreaga campanie demarată în favoarea Anei Maria. Este vorba despre prof. Maria Creţu, tel. 0758- 900675 sau sa doneze in contul deschis la BCR pe numele tatalui fetei, Salcu GabrielRO81RNCB0014087800320003.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

300 de milioane de euro pentru firmele din sectorul agricol: Domeniile de activitate pentru care sunt valabile noile măsuri

Publicat

în

300 de milioane de euro pentru firmele din sectorul agricol: Domeniile de activitate pentru care sunt valabile noile măsuri

Membrii Comisiei Europene au decis aprobarea unei scheme românești de ajutor de stat, în valoare de 300 de milioane de euro (1,5 miliarde de lei). Banii vor ajunge la companiile din sectorul agroalimentar.

Fiecare beneficiar în parte al acestei măsuri va putea fi sprijinit cu granturi de 120.000 euro (593.000 lei). Conform Comisiei Europene, sunt eligibile pentru a primi ajutor sectoarele agriculturii, pescuitului, acvaculturii și industriei alimentare.

Salariul minim, majorat pentru angajații din sectorul agroalimentar

Elit - Gustul Desăvârșit

Un alt ajutor pentru sectorul agroalimentar vine din partea Guvernului și prevede majorarea salariului minim pentru angajații din acest domeniu.

Este vorba despre Legea 135/2022 care reglementează un salariu minim diferențiat pentru acest sector, de 3.000 de lei brut. Banii aceștia nu trebuie să conțină indemnizații, sporuri sau alte adaosuri.

Conform legii, se prevede că angajatorul va reține și vira doar o contribuție redusă la pensii (de 21,25% în loc de 25%), fără impozitul pe venit și contribuția la sănătate, și va achita o contribuție asiguratorie pentru muncă (CAM) de doar 0,27 în 2022, în loc de 2,25%.

De reținut că facilitățile se vor aplica la veniturile brute lunare între 3.000 și 30.000 de lei, dacă salariații au normă întreagă de muncă (adică opt ore pe zi și 40 de ore pe săptămână). Pentru sumele ce depășesc 30.000 de lei se vor calcula și plăti taxele salariale obișnuite.

Iată domeniile de activitate pentru care sunt valabile noile măsuri:

1. cod CAEN 01: Agricultură, vânătoare și servicii anexe

011 — Cultivarea plantelor nepermanente;
012 — Cultivarea plantelor din culturi permanente;
013 — Cultivarea plantelor pentru înmulțire;
014 — Creșterea animalelor;
015 — Activități în ferme mixte (cultura vegetală combinată
cu creșterea animalelor);
016 — Activități auxiliare agriculturii și activități dupărecoltare;

2. cod CAEN 10: Industria alimentară.

Sursa: playtech.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Șapte noi profesii introduse în Clasificarea Ocupațiilor din România: Care sunt acestea

Publicat

în

Șapte noi profesii introduse în Clasificarea Ocupațiilor din România: Care sunt acestea

Conform unui ordin al Ministerului Muncii, șapte noi profesii au fost recent incluse în Clasificarea Ocupațiilor din România (COR). Clasificarea Ocupațiilor din România cuprinde toate meseriile recunoscute din România, o listă care este permanent actualizată.

Noile ocupații sunt:

1. Creator/conceptor articole vestimentare 311944

Elit - Gustul Desăvârșit

2. Expert comunicare guvernamentală 243224

3. Expert e-guvernare 242234

4. Inspector de urmărire și administrare bunuri 261924

5. Manager comunicare guvernamentală 121311

6. Specialist marketing online 243105

7. Tehnician de radiologie și imagistică licențiat 226928

Astfel se poate observa că ocupația ”instructor de dans” se mută din grupa de baza 2653 Dansatori și coregrafi în grupa de bază 3423 Instructori și coordonatori de programe de pregătire fizică și activități recreative, la codul 342310.

În februarie au fost introduse 69 de noi ocupații, ca urmare a preluării unor ocupații din Clasificarea Europeană a Aptitudinilor, Competențelor, Calificărilor și Ocupațiilor, care se regăsesc în Registrul Național al Calificărilor din Învățământul Superior.

În anul 2022, până la această oră au fost adăugate aproape 30 de noi profesii.

Noile ocupații adăugate în COR de la începutul lui 2022

1. administrator de securitate în domeniul TIC – 252908

2. analist comportamental – 226927

3. analist de afaceri – 242120

4. analist de afaceri în domeniul TIC – 251102

5. analist în servicii și politici de sănătate – 242233

6. analist testare software- 351108

7. aranjor muzică – 265245

8. arhitect de interior – 216111

9. arhitect de sistem în domeniul TIC – 251104

10. artist multimedia – 265111

11. asistent medical specializat – 222102

12. auditor de securitate cibernetică – 252906

13. barman preparator de cafea (barista) – 513203

14. chimist analist – 211312

15. compozitor muzică de film/teatru – 265240

16. compozitor muzică electronică – 265241

17. compozitor muzică publicitară – 265243

18. compozitor muzică sacră – 265242

19.compozitor muzică usoară/pop – 265239

20. conducător formație muzicală – 265248

21. consilier de stat – 111241

22. consilier filosofic – 263311

23. consultant de securitate cibernetica – 252907

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Traian Băsescu își vrea privilegiile înapoi: Proces cu SPP la Curtea de Apel București. Ce reclamă fostul președinte al României

Publicat

în

Traian Băsescu își vrea privilegiile înapoi: Proces cu SPP la Curtea de Apel București. Ce reclamă fostul președinte al României

Fostul președinte Traian Băsescu își vrea privilegiile înapoi și cere acest lucru în instanță, unde a deschis un proces împotriva Serviciului de Protecție și Pază (SPP). Părțile, chemate joi în fața magistraților Curții de Apel București, informează Mediafax.

Traian Băsescu are calitatea de reclamant în procesul de la Curtea de Apel București, iar SPP este pârât. Fostul președinte cere instanței de contencios administrativ şi fiscal suspendarea executării actului administrativ nr. 1029/28.03.2022.

Elit - Gustul Desăvârșit

Dosarul a fost înregistrat în 28 aprilie, la o lună după ce fostul președinte al României a rămas fără privilegiile pe care le-a avut ca șef al statului, ca urmare a deciziei definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție care a stabilit că Traian Băsescu a fost colaborator al fostei securități.

Fostul președinte Traian Băsescu ar putea fi evacuat din vila de protocol și s-a cerut ajutorul unui executor judecătoresc. RA-APPS a anunțat miercuri că Băsescu nu a respectat termenul legal pentru eliberarea imobilului.

„Prin notificarea Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (R.A.-A.P.P.S.) din data de 28.03.2022, Dlui. Traian Băsescu, beneficiarul contractului nr. 1.905/19.02.2015 având ca obiect folosința gratuită a imobilului- reședință oficială situat în București, Str. Gogol nr. 2, sector 1, i s-a comunicat faptul că în termenul prevăzut de lege de 60 de zile de la încetarea contractului, atât Dumnealui, cât și membrii familiei au obligația de a elibera și de a preda reședința oficială. În data de 23.05.2022 s-a împlinit termenul legal de 60 de zile în care Dl. Traian Băsescu avea obligația de a elibera și preda imobilul situat în București, Str. Gogol nr. 2, sector 1″, au anunțat reprezentanții RA-APPS.

Ca urmare, fostul președinte ar putea fi evacuat.

„Întrucât imobilul menționat nu a fost eliberat și predat către R.A.-A.P.P.S., fostul Președinte al României a fost notificat, în acest sens, prin executor judecătoresc. Precizăm faptul că, în condițiile în care nu se va da curs notificării în sensul eliberării reședinței oficiale, vom demara procedurile de evacuare”, au precizat reprezentanții RA-APPS.

Fostul președinte al României a pierdut dreptul de a folosi locuința de protocol, după ce instanța supremă a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității. Ulterior, Traian Băsescu a anunțat că își cumpără un apartament în București pentru a elibera vila RA-APPS.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare