Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

O singură instanță din Alba are posturile de judecător ocupate în totalitate: Fluctuaţie de personal în 2022

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O singură instanță din Alba are posturile de judecător ocupate în totalitate: Fluctuaţie de personal în 2022

Pentru înfăptuirea justiţiei în beneficiul celor aproximativ 1.100.000 de cetăţeni ce locuiesc în aria teritorială de competenţă, conform recensământului din 2022, la nivelul Curţii de Apel Alba Iulia şi al celor 19 instanţe arondate erau în activitate la sfârşitul anului 2022: 217 judecători, 568 de grefieri şi alte funcţii aparţinând personalului auxiliar de specialitate şi conex, 13 asistenţi judiciari, 46 de funcţionari publici, precum şi 20 de angajaţi din categoria personalului contractual.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Din totalul celor 943 de posturi existente în statul de funcţii, 80 de posturi figurează vacante la finalul anului trecut, dintre care cele mai multe 73 de posturi de judecători, urmate de 3 posturi de personal auxiliar de specialitate şi conex, un post de asistent judiciar, precum și două posturi de personal contractual.

La fel ca și în anii precedenți, pe parcursul anului 2022 la Curtea de Apel Alba Iulia şi la instanţele din circumscripția acesteia a existat o fluctuaţie de personal relativ mare, generată în principal de pensionarea unor judecători și grefieri, dar și de soluțiile adoptate de Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii în materia transferurilor și de împrejurarea că judecătorii stagiari, după promovarea examenului de capacitate, au optat pentru numirea la alte instanțe.

Singura instanță la care posturile de judecător erau ocupate în totalitate la sfârșitul anului este Judecătoria Blaj.

Pe de altă parte, la instanțele cu volum mare de activitate au existat în continuare posturi vacante de judecător (Tribunalul Alba, Tribunalul Hunedoara, Judecătoria Petroșani, Judecătoria Deva, Judecătoria Mediaş şi Tribunalul Sibiu).

Comparativ cu ultimii ani, se observă în continuare un număr mare de posturi vacante de judecător la nivelul instanțelor din circumscripția teritorială, în condițiile în care la sfârșitul anului 2020 erau evidențiate 55 de posturi vacante, la finalul anului următor 77 de posturi vacante iar în anul 2022 s-a ajuns la 73 de posturi vacante.

Numărul mare de posturi vacante de judecători a fost influențat, în principal, de pensionarea a 21 de judecători în cursului anului 2022, la mai multe instanțe: Curtea de Apel Alba Iulia, Tribunalul Alba, Judecătoria Deva, Judecătoria Hunedoara, Judecătoria Petroșani, Tribunalul Sibiu, Judecătoria Sibiu și Judecătoria Mediaș, dar și de admiterea solicitărilor de transfer în circumscripția altor Curți de apel din țară pentru un număr de 5 judecători.

Și în anul 2022, conform atribuțiilor conferite de Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară și de Regulamentul de ordine interioară al instanțelor, echipa managerială a Curţii de Apel Alba Iulia a urmărit în mod permanent ocuparea posturilor vacante şi echilibrarea volumului de activitate, atât la nivelul Curţii, cât şi la nivelul instanţelor din circumscripţia acesteia, a răspuns cu promptitudine solicitărilor formulate de instanţe şi, împreună cu conducerile acestora, a stabilit măsurile ce urmau a fi dispuse pentru desfăşurarea activităţii la parametri normali, în special prin delegarea unor judecători și grefieri de la instanțele mai puțin aglomerate la cele cu volum de activitate ridicat și cu schemă incompletă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea