Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

O propunere pentru Primăria Stremţ

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În luna martie a anului 2005, Primăria Stremţ a primit cu titlu gratuit 6 poduri metalice casate de Ministerul Apărării Naţionale. Aşa cum declara, la data de 31 martie 2005, viceprimarul din acea vreme, Cornel Muntean, podurile trebuiau să fie montate în locul punţilor pietonale de pe Valea Geoagiului, distruse de apele care s-au revăsat sau degradate din pricina materialelor de slabă calitate folosite. Au trecut anii, s-a terminat mandatul viceprimarului şi al primarului, iar proiectele anunţate la acea vreme au rămas în acelaşi stadiu, doar pe hârtie. Pe bună dreptate localnicii au făcut demersuri pentru a-şi construi singuri punţile promise în 2005 de administraţia locală. Un specialist în întreţinerea podurilor rulante, acum la pensie, cu sprijinul unor locuitori din zonă, a dus câteva grinzi metalice în locul numit „Paroste”, la Geoagiu de Sus, în comuna Stremţ, pentru a fi sudate între ele şi a realiza o punte pietonală. A încercat să caute un sudor, dar nu a reuşit să găsească o persoană autorizată să execute astfel de lucrări, la Stremţ. În toamna anului 2011, când au început lucrările de alimentare cu apă şi canalizare, grinzile metalice au fost mutate din locul în care se aflau, forma acestora având de suferit. Am fost la faţa locului împreună cu domnul Nicolae Cristea, pentru a vedea zona în care localnicii doresc să monteze puntea. E o propunere pentru administraţia locală, ne-a asigurat Nicolae Cristea, investiţia e necesară pentru că de câte ori creşte debitul Văii Geoagiului, puntea din lemn care există în prezent este dusă de ape.
Pe această temă, am cerut şi părerea primarului Traian Ştefan Popa, care ne-a asigurat că se găseşte o soluţie pentru amplasarea unei punţi pietonale metalice în zona „Paroste”. Fiind vorba de o investiţie costisitoare, de consolidarea malurilor văii şi alte lucrări care se impun în zonă, după finalizarea podului peste Valea Geoagiului, la Stremţ, în locul numit „La Vladu”, puntea pietonală din Stremţ va fi mutată la Geoagiu de Sus, la „Paroste”. E bine că propunerea domnului Nicolae Cristea a fost luată în seamă de administraţia locală. De altfel, edilii au nevoie de astfel de sugestii din partea comunităţii, pentru că localnicii ştiu cel mai bine ce trebuie făcut pentru ca traiul lor să se îmbunătăţească. Ar fi bine ca şi în alte zone ale judeţului să existe astfel de oameni întreprinzători ca domnul Nicolae Cristea, care să se gândească la cei lângă care trăiesc. Spunem asta pentru că, din păcate, omenia şi grija pentru semeni s-a cam pierdut în multe comunităţi, unde a rămas doar… ura şi răutatea. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Mesaje de Paste fericit 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de PASTE fericit • Texte cu URARI, FELICITARI de Paste 2024, SMS -uri frumoase, haiose şi amuzante de Sfintele Pasti • Felicitare de Paşte pentru persoanele dragi, prieteni, părinți, profesori, bunici, colegi, iubit(ă), sefi. Mesaje de Paște prin SMS,  gânduri pe care le poţi trimite prietenilor cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale. Învierea Domnului aduce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea