Rămâi conectat

Ştirea zilei

O nouă parcare în Alba Iulia! Fostul Cinematograf Columna, preluat de Primăria Alba Iulia. Urmează demolarea clădirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Astăzi, 26 noiembrie, în cadrul ședinței de Consiliu Local al municipiului Alba Iulia, consilierii locali au votat  pentru preluarea clădirii fostului cinematograf, fiind rezultată unanimitate pentru acest proiect.

Demolarea clădirii va constitui următorul pas, acest edificiu ajungând o ruină. Transformarea spațiului în parcare rezidențială se va întâmpla mai întâi la nivelul solului.

Astfel, clădirea fostului cinematograf Columna din Alba Iulia a fost preluat în patrimoniul Primăriei municipiului Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Noi mărturii ȘOCANTE despre preotul acuzat de agresiune sexuală: Femeile care l-au reclamat spun că acestuia îi plăceau sânii mici

Culda Ionică

Publicat

în

Noi mărturii ȘOCANTE despre preotul acuzat de agresiune sexuală: Femeile care l-au reclamat spun că acestuia îi plăceau sânii mici

Noi informații au apărut, pe surse, în cazul preotului acuzat de agresiune sexuală, Visarion Alexa. După ce o tânără de 37 de ani l-a dat pe mâna oamenilor legii, acuzând că a fost pipăită în biserică, alte cinci femei au reclamat că au fost hățuite de părinte.

Victimele preotului au făcut un grup de WhatsApp și acolo au decis să depună și ele plângere, deși faptele reclamate s-au petrecut acum mai mulți ani. România TV dă pe surse informații picante și susține că din mărturiile date de femei anchetatorilor reiese că preotul avea o pasiune pentru femeile cu sânii mici, pe care nu pierdea nicio ocazie să le atingă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astăzi, Visarion Alexa a fost audiat la Parchetul General, anchetatorii fiind în curs să finalizeze expertizarea tehnică a telefonului de pe care preotul purta discuții cu enoriașele.

Sursă: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Dezbateri aprinse în Consiliul Local Alba Iulia pe PUD-ul terasei de la Dante. Proiectul a fost AMÂNAT de consilieri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dezbateri aprinse în Consiliul Local Alba Iulia pe PUD-ul terasei de la Dante. Proiectul a fost AMÂNAT de consilieri

În ședința ordinară de marți, 27 septembrie, conslilierii locali ai municipiului Alba Iulia au votat amânarea proiectul de hotărâre privind respingerea documentației de urbanism: P.U.D. pentru „realizare terasă închisă pentru spațiu alimentație publică existent”.

De asemenea, s-a votat și sesizarea Inspectoratului de Stat în Construcții pentru un punct de vedere.

Ce spune serviciul de urbanism din primăria Alba Iulia

Motivele avizului nefavorabil

Elit - Gustul Desăvârșit

-terasa este deja edificată, în atare condiții nu se poate iniția sau aproba o documentație de urbanism care are ca scop intrarea în legalitate, conform art.56Al din L350/2001: „Nu pot fi inițiate și aprobate documentații de urbanism care au ca scop intrarea în legalitate a unor construcții edificate fără autorizație de construire sau care nu respectă prevederile autorizației de construire.”;

-documentația nu are suport topo avizat de OCPI și nici procesul verbal de recepție a lucrărilor topografice;

-documentația nu prezintă o terasă, aceasta este de fapt o extindere a clădirii, având panouri de fațadă din alucobond și tâmplărie perimetrală de închidere, fiind acoperită cu panouri termoizolante și astfel extinzând spațiul util interior;

-documentația nu are studiul geotehnic;

-Conform art. 36 din Ordinul 233/2016 privind Normele de aplicare ale legii 350/2001 la litera (c) este specificat că: la depunerea documentației de către beneficiar spre aprobarea prin hotărâre de consiliul județean/local/Consiliul General al Municipiului București, conformitatea documentației, în ceea ce privește:

-elaborarea și semnarea documentației de către specialiști atestați conform Legii;

-achitarea taxelor și tarifelor prevăzute de lege;

-conținutul documentației de amenajare a teritoriului sau de urbanism în raport cu legislația în vigoare, respectiv existența tuturor pieselor scrise și desenate, semnate și ștampilate de către specialiști atestați potrivit legii în ceea ce privește coordonarea și în privința secțiunilor specializate/sectoriale. Pentru documentațiile depuse în format electronic și semnate cu semnătură digitală, dovedirea dreptului de semnătură se face prin anexare la documentația digitală a copiilor de pe certificatele de atestare;

-existența avizelor sau acordurilor favorabile necesare, aflate în termen de valabilitate;

-respectarea, în forma finală a documentației, a condițiilor prevăzute în avizele sau acordurile obținute;

-existența raportului informării și consultării publicului, conform legislației în vigoare.

-Conform Art 63 litera c) A Legii 350/2001 avizarea și aprobarea de documentații de amenajare a teritoriului și de urbanism semnate de alte persoane decât cele stabilite prin lege este catalogata ca fiind contravenție. în cazul documentației prezentate spre avizare nu a fost făcută dovada că semnatarul este atestat pentru exercitarea dreptului de semnătura în Zone Construite Protejate.

„Lucrările de construire au fost demarate anterior aprobării P.U.D. fără a deține autorizația de construire, lucru care intră în contradicție cu prevederile locale și naționale, conform art.56Al din L350/2001: „Nu pot fi inițiate și aprobate documentații de urbanism care au ca scop intrarea în legalitate a unor construcții edificate fără autorizație de construire sau care nu respectă prevederile autorizației de construire.” se arată în proiectul de hotărâre.

Ce spune Avocatul firmei

În cadrul acestei ședințe, avocatul care reprezintă această firmă a specificat faptul că această situație ține de tehnica legislativă, considerând astfel că nu este legal să se facă în mod direct un astfel de proiect de respingere.

De asemenea, acesta a mai precizat ca informațiile prezentate nu sunt corecte, deoarece terasa a existat și în ultimii ani de când restaurantul funcționează, nemodificată.

„Prin faptul că există un proiect de hotărâre privind respingerea unui plan de urbanism, ne putem afla la un moment dat într-o situație în care Consiliul Local, prin puterile sale, va respinge această respingere.”, a declarat avocatul, în ședință.

Mai mult, unul dintre argumentele aduse în apărarea acestui restaurant este faptul că terasa este pe structură metalică, fiind deci temporară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

DEZMĂȚ la primării și consilii județene: Parlamentul a votat creșterea salariilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEZMĂȚ la primării și consilii județene: Parlamentul a votat creșterea salariilor

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, marți, în calitate de for decizional, proiectul de lege care modifică OUG privind creșterea salariilor bugetarilor astfel încât să se majoreze și indemnizațiile pe care le primesc aleșii locali.

S-au înregistrat 168 de voturi ‘pentru’, 79 de voturi ‘contra’, 4 abțineri și un deputat a fost prezent dar nu a votat.
Legea votată prevede creşterea salariilor pentru administraţia publică locală, respectiv pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene.

Elit - Gustul Desăvârșit

Salariile aleșilor locali erau înghețate la nivelul anului 2019, după ce Guvernul a luat această decizie în pandemie, iar de atunci nu au mai fost actualizate. Acum ei vor primi indemnizații la nivelul salarial din 2021.

USR a anunțat că va ataca actul normativ la Curtea Constituțională.

Proiectul merge la președintele Klaus Iohannis, pentru promulgare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea