Ziarul Unirea

O nouă manifestare la poalele Draganei – ”Toamna cugireană”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Nu s-au stins bine ecourile festivalului de tradiţii de sub gorunii din Vinerea că o nouă manifestare de anvergură se află pe agenda culturală a Primăriei din Cugir. Este vorba de cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului ”Toamna cugireană”, stabilită a se desfăşura în zilele de 24-25 septembrie a.c. Un eveniment care, potrivit organizatorilor, va avea un program variat, bazat pe un buget redus, administraţia locală bazându-se foarte mult pe participarea artiştilor, sportivilor şi a firmelor locale. Privit în ansamblul său, festivalul nu se va deosebi mult din punct de vedere al structurii programului faţă de anii anteriori, fiind marcat de organizarea unor expoziţii de arte plastice, etnografie şi folclor, exponate ale agenţilor locali din Cugir şi nu numai, toate bine găzduite de spaţiile Casei orăşeneşti de cultură. Nu vor lipsi de pe agenda festivalului recitalurile unor formaţii artistice din Cugir şi din alte localităţi, ale unor valoroşi interpreţi de muzică populară, muzică uşoară sau muzica folk, întrecerile sportive din sălile sau de pe terenurile de sport. Un punct de atracţie special îl va reprezenta şi la această ediţie Parada portului popular dar şi atractiva competiţie de maşini 4×4 Off Road ce va avea loc în zona în care s-a desfăşurat de fiecare dată. Ineditul manifestării îl constituie organizarea unor lansări editoriale în număr de 3, aparţinând unor autori locali din rândul cărora nu va lipsi actorul vinerean Valentin Uritescu cu cartea „Aşa sunt eu, prost”. Potrivit unor surse ale primăriei, se intenţionează eliminarea pe parcursul festivalului a chioşcurilor aparţinând comercianţilor ambulanţi care sufocă efectiv circulaţia în zonă şi accesul la manifestare. Mai multe amănunte veţi găsi în programul care va fi publicat în ziarul nostru nu peste mult timp. (C.P.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

andrei 15 septembrie 2011 at 22:28

faceti festivvaluri don primare ca tara arde si baba se piaptana.Bani pentru strazi nu sint si voi mai ciupiti cate ceva sa mai saraceasca bugetul,doar mai creste imaginea pnl Rusine!

xxl 15 septembrie 2011 at 22:45

lasa mah, ca doar toti avem masini de teren.
la editia viitoare propun sa facem Off Road-ul in oras ca e mai convenabil. si pentru spectatori si pentru participantii care vor gasi un traseu dificil, cum de altfel o cere competitia.
cine e pentru?

Andra 16 septembrie 2011 at 9:17

Tare!Da!!!!Ce sa mai urcam pana pe cetate cand putem sa stam frumos pe o banca in oras si sa privim :)))

alena 15 septembrie 2011 at 23:42

nu-i rau …buget de austeritate ca doar am facut la vinereni festival cu bani multi

Unu 16 septembrie 2011 at 12:41

doar cugirenii platesc taxe si impozite?

alex 17 septembrie 2011 at 22:52

banii pentru festivalul de la Vinerea s-au obtinut prin fonduri europene, iar banii pentru strazile din Cugir asteapta pe masa ministrului Udrea, ministru care ignora de mai bine de 1 an aprobarea proiectelor de finantare, deci mii de multumiri PDL-ului. Nu de alta, dar 1 km de drum asfaltat costa aprox 300.000 euro, iar taxele adunate strict de primarie si care raman efectiv in administrarea domeniului public nu depasesc cu mult aceasta valoare.

Alex 16 septembrie 2011 at 14:56

De exemplu anul trecut ca sa faca Toamna CUgireana nu le-au dat la profesori ceva tichete cadou ca sa foloseasca ptr festival. Rusine Teban, Rusine PNL!!! Bine ca le face la CUCI festival cu bani multi. Dar canalizarea in cartierul CIndeni cam prin ce mileniu preconizeaza domn primar ca se va face? Asfaltarea? sa mai insirui si alte probleme? nu cred ca avem acuma nevoie de festivaluri.

Comentariile sunt oprite