Rămâi conectat

Actualitate

O nouă formă a unei reacții adverse, după vaccinarea împotriva COVID-19, a fost înregistrată în România. Persoana avea istoric de alergii

Ziarul Unirea

Publicat

în

A fost descoperită o nouă formă de reacție adversă la administrarea primei doze a vaccinului anti-Covid unei persoane care avea un fond alergic, reacție care s-a manifestat prin vertij și ușor edem al buzelor, remisă prin administrarea unui tratament, a anunțat DSP Timiț, în cursul zilei de sâmbătă.

„Reacţia a fost la prima doză, persoana avea istoric de alergii, dar cu tratament au împiedicat să se manifeste alergia; a fost doar un mic debut”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

De la debutul campaniei de vaccinare, în judeţ s-au administrat 28.756 de doze împotriva SARS-CoV-2 şi s-au înregistrat 83 de reacţii adverse de intensitate scăzută spre moderată, cum sunt durere la locul administrării, mialgii, subfebrilităţi, cefalee, reacţie urticariană remisă imediat, prurit, somnolenţă remisă în 15 minute, salt tensional remis (la o persoana hipertensivă şi anxioasă), febră de 38,5 grade remisă, episod diareic, astenie, vertij şi uşor edem al buzelor (remise după aplicarea tratamentului).

Cel mai mare salt ascendent al reacţiilor adverse înregistrat în 24 de ore a fost anunţat de DSP Timiş vineri, şi anume, de 46 de manifestări, înregistrate la rapelul primei etape de vaccinare.

În ultimele 24 de ore, în judeţ s-au administrat 1.249 de vaccinuri, din care 783 în cadrul primei etape de imunizare (din care 677 doze de rapel) şi 466 în cea de-a doua etapă.

Din totalul de 28.756 de doze vaccin, cele mai multe au fost administrate la Spitalul Judeţean Timişoara (5.863), urmat de Spitalul CFR Timişoara (3.449), Spitalul Municipal Timişoara (2.564), Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara (2.609), Spitalul Municipal Lugoj (2.102), Spitalul Orăşenesc Deta (2.100), Spitalul Orăşenesc Sânnicolau Mare (1.530), Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Timişoara (1.363), Spitalul Militar Timişoara (1.111), Spitalul Orăşenesc Făget (752) şi Spitalul Orăşenesc Jimbolia (375).

În centrele de vaccinare au ajuns în total 2.189 de doze la Iulius Mall Timişoara, 947 la Centrul Lugoj (sala de sport), 775 la Ghiroda, 720 la Dumbrăviţa şi 306 de CMJ Timiş.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea