Rămâi conectat

Cultură Educație

O micuţă carte cu mari resurse sufleteşti

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În aceste vremuri tulburi, când valorile morale sunt aruncate peste bord, lăsând loc minciunilor şi corupţiei, a apărut cartea „Vreau, se poate, voi reuşi!” a studentului teolog şi scriitorului Ciprian Vestemean din Blaj, alăturându-se celor 6 volume ale sale publicate deja. În toate aceste cărţi ale autorului găsim o diversitate a spectacolului uman, la care este martor ocular, înregistrând cele mai mărunte aspecte, chiar şi titlurile date cărţilor ne vorbesc. Scriitorul dăruieşte cititorului mic sau mare un sfat, întru început: „Fiecare zi cu meditaţia ei” şi pentru ca „fiecare dintre noi să trăiască mai curat, frumos, în pace şi iubire cu Dumnezeu…”. Cartea însumează cugetări zilnice, „vitamine” pentru un an întreg, pentru ca omul să fie într-o continuă meditaţie. Mi-a plăcut ceea ce autorul spunea la data de 4 martie: „După cum anotimpurile se succed şi se repetă, tot aşa la sfârşitul iernii lumii acesteia va reveni Cristos pentru a reface tot frumosul ce s-a pierdut: va aduce cu Sine primăvara învierii la viaţa veşnică”. Şi exemplele ar putea continua.
Toate aceste percepte asupra vieţii cotidiene sunt mijloace de apărare, de educaţie, de credinţă şi în acelaşi timp de comunicare. Autorul ne invită alături de el să descoperim o seamă de lucruri, idei ce ne par vechi sau pline de înţelepciune, dar care, în ultimă instanţă, pot să descopere aspecte noi, răspunsuri neaşteptate, semnificative, trăiri interioare, să aducă la lumină noi resurse sufleteşti, nebănuite. De remarcat sunt şi cuvintele pr. dr. Ioan Mitrofan, care spune că aceste cugetări sunt scrise ca să „trezească interes pentru viaţa lăuntrică a noastră şi a lumii”. Cea care ridică şi mai mult valoarea acestei cărţi este arta grafică a profesorului blăjean Daniel Voina.
prof. Elena Moldovan, Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea