O grupă de 8 angajați de la brutăria Arti Pan din Alba Iulia a ieșit POZITIVĂ în urma rezultatelor DSP. Toate cele 120 de persoane testate rămân în izolare la domiciliu

DSP Alba a făcut o precizare cu privire la rezultatele angajaților de la brutăria Arti-Pan din Alba Iulia. Probele celor 120 de persoane au fost grupate în loturi de câte 8, iar în cazul unuia  analiza a indicat că există cel puțin un caz pozitiv. Grupul respectiv va fi retestat individual mâine, până atunci cei în cauza rămân izolați.

„Azi, în laboratorul DSP Alba au fost analizate, prin metoda pooling, 120 de probe provenite de la angajați și contacți direcți ai celor 6 persoane depistate pozitiv anterior, și anume patronul și 5 angajați de la sediul administrativ al societății (birouri). Probele au fost grupate câte 8. În cazul unuia dintre loturi analiza de laborator a indicat că printre cele 8 probe analizate există 1 sau mai mulți pozitiv”, au transmis reprezentanții DSP.

ELIT

Autoritățile au declanșat o anchetă epidemiologică la compania de panificație din municipiul Alba Iulia, iar activitatea unității a fost suspendată. Până la aflarea rezultatelor toți cei 120 rămân în izolare.

„Pentru persoanele din acest lot va fi reluată mâine testarea individuală, urmând să se stabilească cei pozitiv. Este important de precizat că toate cele 120 de persoane se află izolate la domiciliu. DSP Alba a avut azi în lucru, în total, aproximativ 600 de probe care au necesitat multă muncă și timp, motiv pentru care furnizăm informațiile la o oră atât de tarzie”, au explicat reprezentanții cu privire la rezultatele analizelor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419