Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

O grădiniță din județul Alba, ÎNCHISĂ de către DSP: Ce nereguli au găsit inspectorii

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
O grădiniță din județul Alba, ÎNCHISĂ de către DSP: Ce nereguli au găsit inspectorii

În urma unui control tematic desfășurat miercuri, 21 septembrie 2022, având ca scop verificarea respectării legislației în vigoare în unitățile de învățământ din județul Alba, inspectorii DSP Alba au dispus suspendarea activităților din cadrul Grădiniței cu Program Normal Tău (Roșia de Secaș) ca urmare a deficiențelor majore constatate în ceea ce privește condițiile igienico-sanitare.

Potrivit procesului-verbal întocmit de către inspectorii DSP Alba în urma controlului întreprins ieri, au fost constatate următoarele deficiențe: nu există apă caldă la grupurile sanitare situate în curte; 2 din cele 4 cabine ale grupurilor sanitare nu sunt funcționale; pardoseala din grupurile sanitare nu corespunde, perimetrul nu e ușor lavabil și dezinfectabil; în sălile de grupă există sobe metalice, interzise în unitățile de învățământ prin OMS 1456/2020 art. 9 lit. c); clădirea este degradată; curtea este neamenajată.

Pentru aceste deficiențe constatate, unitatea în subordinea căreia funcționează Grădinița cu Program Normal Tău, și anume Școala Generală Roșia de Secaș a fost sancționată cu avertisment scris, cu sancțiunea complementară de suspendare a activităților din cadrul grădiniței până la remedierea deficiențelor constatate, conform HG 857/2011 art. 62, alin. 1). Următorul control este programat să aibă loc în data de 22.10.2022. Grădinița cu Program Normal Tău nu deține Autorizație Sanitară de Funcționare (ASF) întrucât are grupul sanitar situat în curte.

Acțiunea tematică de verificare a respectării condițiilor igienico-sanitare în unitățile de învățământ din Alba se desfășoară în perioada 12.09 – 29.09.2022. Până în prezent inspectorii sanitari ai DSP Alba au întreprins 39 de controale în unităție de învățământ, soldate cu 21 de sancțiuni (20 de avertismente și 1 suspendare).

Au mai fost întreprinse 3 controale în chioșcuri alimentare școlare soldate cu 3 avertismente pentru comercializarea de produse nerecomandate elevilor. De asemenea, au fost scoase din consum 4,2 kg de produse de patiserie și 23 de litri de suc. Au mai fost întreprinse 22 de controale privind programul ”Cornul și laptele”, soldate cu 8 avertismente pentru depozitarea produselor în spații necorepunzătoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea