Rămâi conectat

Ştirea zilei

O firmă din județul Alba a organizat ilegal cursuri: Închisoare cu suspendare pentru proprietara companiei

BONTEA Alexandru

Publicat

în

O firmă din județul Alba a organizat ilegal cursuri: Închisoare cu suspendare pentru proprietara companiei

O femeie din județul Alba a fost condamnată la închisoare cu suspendare, după ce a convins 15 persoane să plătească pentru un curs pe care nu avea dreptul legal de a-l organiza.

Potrivit rechizitoriului, în perioada noiembrie 2018 – februarie 2019, femeia (C.F.) le-a promis victimelor sale că organizează, prin societatea pe care o administrează, cursuri autorizate pentru obţinerea de diplome certificate de către Ministerul Muncii referitoare la prelucrarea şi protecţia datelor cu caracter personal. A determinat, astfel, un număr de 15 oameni să-i achite taxa de participare la curs în cuantum de 490 lei/persoană.

Cursurile nu s-au finalizat şi diplomele nu au fost eliberate, deoarece societatea acesteia nu era autorizată să desfăşoare astfel de cursuri. Femeia a provocat un prejudiciu total în valoare de 20.650 lei.

O persoană care a plătit taxa de 490 de lei s-a interesat la AJPIS Alba, unde a aflat că societatea femeii din Ocna Mureș nu era autorizată să desfăşoare astfel de cursuri, neexistând la nivelul judeţului, la acea dată, niciun astfel de furnizor de formare profesională pe obiectul privind prelucrarea şi protecţia datelor cu caracter personal.

„Persoana vătămată s-a întors la curs şi i-a semnalat inculpatei, în cadrul unei discuţii private, faptul că nu are îndrituirea legală să desfășoare acel curs. I-a reproşat inculpatei că a fost înşelat, însă aceasta s-a apărat spunând că o societate comercială din Bucureşti a mandatat-o să desfăşoare cursul, dar a refuzat să îi pună la dispoziţie date de contact ale unui reprezentant al acelei societăţi”, se menționează în dosar.

După această discuție, femeia a suspendat imediat desfăşurarea cursului, pentru motive necomunicate participanţilor, precizând doar că acesta urma să fie reluat peste două săptămâni, lucru care nu s-a mai întâmplat.

Muncă neremunerată în folosul comunității

Femeia a fost trimisă în judecată, iar pe 16 noiembrie 2022 a fost condamnată la 2 ani de închisoare, cu suspendare executării pedepsei pe un termen de 3 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, aceasta va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile.

„Instanța are în vedere îndrăzneala de care a dat dovadă inculpata în comiterea infracțiunii, multiplele manopere pe care aceasta le-a întreprins pentru a inducere în eroare persoanele vătămate şi alţi participanţi la curs, care au ales să nu participe în cadrul procesului penal ca persoane vătămate. Totodată, se notează că inculpata a fixat o taxă de participare foarte mică, în scopul de a atrage cât mai mulţi participanţi la curs”, se precizează în hotărârea instanței de judecată.

Magistratul mai menționează că, din fişa de cazier judiciar rezultă că împotriva femeii în vârstă de 34 de ani a mai fost pusă în mişcare acţiunea penală în alte dosare penale pentru infracțiuni similare.

Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia poate fi contestată cu apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Echipamente IT pentru școala generală din Noșlac și alte două grădinițe din comună: Licitația de peste 300.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Echipamente IT pentru școala generală din Noșlac și alte două grădinițe din comună: Licitația de peste 300.000 de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Noșlac a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziție în cadrul proiectului „Furnizarea echipamentelor IT necesare pentru implementarea proiectului „Dotarea unităților de învățământ din comuna Noșlac”. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea