O firmă de transport din Alba, aflată în conflict cu Consiliul Județean, a cerut sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. Răspunsul primit la Curtea de Apel

O firmă de transport din Alba, aflată în conflict cu Consiliul Județean, a cerut sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. Răspunsul primit la Curtea de Apel

Procesul a avut loc la Curtea de Apel Cluj-Napoca, instanţă care a respins, anterior, solicitarea unei firme private privind obligarea Consiliului Judeţean Alba la plata a aproape 2 milioane de lei.

Elit ELIT

Curtea de Apel Cluj-Napoca a respins solicitarea unei societăţi comerciale din Alba privind sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene într-o cauză în care aceasta a solicitat daune interese din partea Consiliului Judeţean Alba.

Este vorba despre firma Arion Trans SRL, care a pierdut procesul cu instituţia administrativă din Alba Iulia de la care a solicitat daune de peste 3 milioane de lei. Prin aceeaşi acţiune, firma privat a cerut instanţei din Cluj-Napoca revizuirea sentinţei definitive din martie 2018.

Decizia Curţii de Apel Cluj-Napoca a fost pronunţată în 8 noiembrie 2018. ”Respinge cererea de sesizare a CJUE. Respinge cererea de revizuire declarată de SC Arion Trans SRL împotriva deciziei civile nr. 1403 din 08.03.2018 pronunţată în dosarul nr. 8583/117/2013 al Curţii de Apel Cluj, pe care o menţine în întregime. Decizia este definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 07.11.2018”, se precizează în dispozitivul deciziei de la Curtea de Apel.

Firma Arion Trans SRL a solicitat Consiliului Judeţean Alba suma de 1.370.166 lei reprezentând daune interese compensatorii la nivelul beneficiului nerealizat pentru perioada 2008 – 2013, actualizate cu indicele de inflaţie şi dobânda legală aferentă, respectiv 30.000 euro, echivalent în lei, la cursul de BNR din ziua plăţii, reprezentând daune morale. În total era vorba despre mai mult de 3 milioane de lei.

Procesul a făcut parte din seria de 3 cauze în care a fost implicat Consiliul Judeţean Alba după o licitaţie controversată organizată în 2007 pentru alocarea traseelor judeţene de transport călători din perioada 2008 – 2013. Acţiunea firmei private a fost respinsă de Curtea de Apel Cluj-Napoca pe motiv că era prescrisă.

”Respinge ca prescrisă acţiunea formulată de Arion Trans SRL în contradictoriu cu pârâţii Judeţul Alba şi Consiliul Judeţean Alba. Respinge excepţia nulităţii raportului de expertiză. Încuviinţează onorariul definitiv în cuantum de 10.000 de lei pentru expert CM şi respinge restul pretenţiilor expertului cu acest titlu. Obligă reclamanta Arion Trans SRL la plata către expert CM a diferenţei de onorariu de 8.500 de lei. Decizia este definitivă şi executorie”, se afirmă în minuta sentinţei publicată pe portalul Curţii de Apel, din 8 martie 2018.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Cetateanul 13 noiembrie 2018 at 17:56

Cel mai corect ar fi sa se scrie si sa se spuna cum a reusit Dumitrel&CO sa intre cu picioarele in justitie , sa batjocoreasca drepturile omului si sa arate cu subiect si predicat din ce elita face parte .
Trist dar adevarat < o anume gasca , din care face parte si imaculatul Dumitrel , a reusit sa fure revolutia din '89 si efectul de care trebuia sa beneficieze tot romanul a intrat pe mana unor excroci josnici .
Traiasca statul de drept.

Comentariile sunt oprite