O familie din Alba care a renunțat la traiul mai bun din străinătate pentru a-i ajuta pe copiii cu nevoi speciale, construiește noi spații pentru confortul acestora

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Familia Bolea, care în urmă cu câțiva ani și-a transformat casa într-un centru de zi pentru copiii cu nevoi speciale, continuă să-și dezvolte proiectul. Cei doi soți solicită aprobarea CL Alba Iulia pentru construirea unei săli de servire a mesei, unui oficiu și unei săli multifuncționale de activități recuperatorii pentru copii nevăzători și cu multiple dizabilități. Avizarea documentației PUZ va fi supusă aprobării consilierilor locali în ședința de vineri, 27 iulie.

Spre deosebire de alte ONG-uri de profil a căror activitate a crescut cu ajutorul unor subvenții și alte forme de susținere de la administrația locală sau de la stat, Asociația ”Proiectul viziunea nevăzătorilor” Alba Iulia a mers înainte bazându-se pe propriile puteri și pe sponsorizările unor parteneri din Germania, a oamenilor cu suflet din Alba și pe sprijinul acordat de alte structuri similare.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Maria și Nicolae Bolea oferă o lecție de generozitate și omenie cum rar se poate întâlni în ziua de azi. După ce au devenit în 2006 părinți adoptivi pentru doi copii cu nevoi speciale luați în plasament, cei doi albaiulieni au dorit să le ofere și celorlalți din experiența lor de viață, astfel că au înființat asociația pentru a ajuta copiii nevăzători, aflați în aceeași situație cu a fiicei lor adoptive Cristina, nevăzătoare și totodată diagnosticată cu autism atipic.

Casa și-au transformat-o în centru de zi, grădina într-un ”parc special pentru copii speciali”, subsolul în cameră senzorială iar garajul în studio muzical, iar acum vor construi și alte facilități tot pentru copiii cu dizabilități grave. Aproape totul este făcut pe cont propriu, fără prea mult sprijin din partea autorităților. Sunt ajutați în schimb de o asociație parteneră din Germania, țara în care amândoi au mers să muncească după 1989 și unde au strâns o brumă de avere pe care au investit-o până la ultimul leu pentru întrajutorarea semenilor lor și unde Nicolae Bolea încă mai merge periodic, ca să muncească și să strângă bani.

Centrul de zi ”Proiectul viziunea nevăzătorilor” pe care familia Bolea continuă să-l dezvolte funcționează în Alba Iulia, în zona Schit, pe strada Nicolae Grigorescu nr. 1.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419