Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

O echipă de studenți de la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, locul I la o competiție națională de simulări de afaceri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O echipă de studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, formată din CORCHEŞ CLAUDIA (Contabilitate), MUREŞAN COSMINA (Marketing), OLTEAN RAREŞ (Marketing), BĂDILĂ CĂTĂLIN (Marketing), BIANCA TODERESC (Contabilitate), POP MIRCEA (Marketing), coordonată de dna conf.univ.dr. Paştiu Carmen, a câştigat locul I la o competiţie naţională de simulări de afaceri. Echipele concurente au fost de la alte 9 universităţi româneşti. 

Cesim Oy, companie Finlandeză care activează în domeniul serviciilor de educație de afaceri, a derulat în week-end-ul trecut prima ediție a competiției online Business Simulations Weekend, împreună cu coordonatori din 10 facultăți cu profil economic aparținând mai multor Universități din România.

În cadrul competiției Business Simulations Weekend, care s-a derulat pe suportul unui joc de simulări de afaceri internaționale pus la dispoziție de către Cesim, s-au înscris 19 echipe de studenți. Toți participanții sunt înscriși la cursuri de zi la o facultate cu profil economic (de ex. Administrarea Afacerilor, Marketing), la nivel de studii Licență sau Master.

Simulările de afaceri Cesim permit derularea de activități precum administrare, previziune, bugetare, analiză, alcătuire politici și strategii comerciale. Fiecare echipă va avea sarcina de a conduce o afacere virtuală multinațională, listată la bursă, care vinde telefoane mobile pe trei piețe majore: SUA, Europa şi Asia. Câștigătorii se vor desemna pe baza performanței financiare a firmei și a dividendelor plătite către acționari.

Lista Facultăților Participante la Business Simulations Weekend: FEAA din cadrul „Universitatea de Vest” Timișoara, FEAA din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, FAA din cadrul Universitatea din București, Universitatea „1 Decembrie” din Alba Iulia, Universitatea „Alexandru I. Cuza” din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Petru Maior” Tîrgu-Mureș, FEAA din cadrul Universitatea din Craiova, FSE din cadrul Universității „Valahia” Târgoviște, FSE din cadrul Universității „Ovidius” Constanța.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea