O echipă de studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, formată din CORCHEŞ CLAUDIA (Contabilitate), MUREŞAN COSMINA (Marketing), OLTEAN RAREŞ (Marketing), BĂDILĂ CĂTĂLIN (Marketing), BIANCA TODERESC (Contabilitate), POP MIRCEA (Marketing), coordonată de dna conf.univ.dr. Paştiu Carmen, a câştigat locul I la o competiţie naţională de simulări de afaceri. Echipele concurente au fost de la alte 9 universităţi româneşti.
În cadrul competiției Business Simulations Weekend, care s-a derulat pe suportul unui joc de simulări de afaceri internaționale pus la dispoziție de către Cesim, s-au înscris 19 echipe de studenți. Toți participanții sunt înscriși la cursuri de zi la o facultate cu profil economic (de ex. Administrarea Afacerilor, Marketing), la nivel de studii Licență sau Master.
Simulările de afaceri Cesim permit derularea de activități precum administrare, previziune, bugetare, analiză, alcătuire politici și strategii comerciale. Fiecare echipă va avea sarcina de a conduce o afacere virtuală multinațională, listată la bursă, care vinde telefoane mobile pe trei piețe majore: SUA, Europa şi Asia. Câștigătorii se vor desemna pe baza performanței financiare a firmei și a dividendelor plătite către acționari.
Lista Facultăților Participante la Business Simulations Weekend: FEAA din cadrul „Universitatea de Vest” Timișoara, FEAA din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, FAA din cadrul Universitatea din București, Universitatea „1 Decembrie” din Alba Iulia, Universitatea „Alexandru I. Cuza” din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Petru Maior” Tîrgu-Mureș, FEAA din cadrul Universitatea din Craiova, FSE din cadrul Universității „Valahia” Târgoviște, FSE din cadrul Universității „Ovidius” Constanța.
3 Comentarii
Previziune…
Dacă ești clarvazator și prevezi ce Inepții legiferează ad-hoc aleșii noștri,bulversând cele mai tari planuri și strategii de afaceri.
Nu va îmbătați cu apa rece!
Din fericire concursul a avut in vedere simularea activitatii economice pentru o multinationala, iar strategiile aplicte nu au fost afectate de legile alesilor nostri 🙂
Bineintes ca nu ne imbatam cu apa rece, activitatea economica reala este mai mult sau mai putin diferita, dar cu siguranta utilitatea si invataturile deprinse din aceast concurs sunt indiscutabile!
Tot respectul pentru munca depusă de voi și pentru faptul ca înțelegeți ca o facultate nu se face doar pentru o diploma ci pentru a asimila cunoștințele care te fac sa o meriți.Dar mi-e teama ca in mediul actual de la noi veți ajunge și voi o generație de sacrificiu. Adică ce sunt generațiile din 1940 încoace.
Succes
Comentariile sunt oprite