Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Numărul românilor implicați în teribilul accident din Ungaria CREȘTE: Cinci cetățeni au fost implicați

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Numărul românilor implicați în teribilul accident din Ungaria CREȘTE: Cinci cetățeni au fost implicați

Cinci cetățeni români au fost implicați în accidentul în lanț care s-a produs sâmbătă pe autostrada M1, în apropiere de Budapesta, și în care au fost implicat peste 40 de autoturisme și camioane. Potrivit ultimelor informații comunicate duminică de către Ministerul de Externe, doar doi dintre ei au avut nevoie de spitalizare, iar în prezent unul a fost externat și celălalt se află în afara oricărui pericol.

Inițial, MAE a transmis sâmbătă seară că trei români au fost răniți, iar unul este în stare gravă. Ulterior, precizează MAE, „Ambasada României la Budapesta a fost contactată prin intermediul numărului de telefon de urgență al misiunii diplomatice de către alți doi cetățeni români implicați în accidentul rutier produs pe autostrada M1 din Ungaria, între localitățile Tatabanya și Budapesta”.

CITEȘTE ȘI: VIDEO| Momentul impactului în tragicul accident din Ungaria, surprins de camera de bord a unei mașini implicate

„Astfel, potrivit datelor obținute până la acest moment, în total cinci cetățeni români, dintre care unul cu dublă cetățenie, au fost implicați în gravul accident de circulație. Dintre aceștia, doi au fost spitalizați, unul dintre cetățenii români spitalizați fiind deja externat și deplasându-se în România. Celălalt cetățean român internat primește, în continuare, îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol”, precizează Ministerul de Externe.

Cetățenii români au solicitat sprijinul Ambasadei României la Budapesta pentru a-și bunurile aflate în autoturismelor avariate, care au ajuns între timp în custodia autorităților ungare.

Publicația maghiară Hirado a anunțat că una dintre persoanele implicate în accident a decedat. Este vorba despre un bărbat de 44 de ani. În ceea ce privește persoana decedată în urma accidentului, MAE informează că autoritățile ungare au precizat că aceasta nu este cetățean român.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Amenzi de peste 12.000 de lei date de polițiștii rutieri din Alba, în ultimele 48 de ore. Câți șoferi au fost verificați prin intermediul aplicației eDAC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amenzi de peste 12.000 de lei date de polițiștii rutieri din Alba, în ultimele 48 de ore. Câți șoferi au fost verificați prin intermediul aplicației eDAC În perioada 26 – 27 aprilie 2024, polițiștii Serviciului Rutier Alba au organizat, pe Drumul Național 1 și Drumul Național 7, acțiuni pentru creșterea siguranței rutiere. Citește și: Poliţiştii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea