Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Numărul intervenţiilor SMURD a crescut în 2012 – serviciul a avut cazuri la fiecare două minute

Alexandra Mates

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Conform bilanţului prezentat astăzi de secreatrul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat,  SMURD-ul a avut anul trecut, la nivel naţional, aproximativ o intervenţie la două minute. Numărul solicitărilor a crescut faţă de 2011, când se intervenea o data la trei minute.

Potrivit lui Raed Arafat, în 2012, numărul intervenţiilor Serviciilor Mobile de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a crescut faţă de 2011, iar ambulanţele au ajuns la o intervenţie la două minute.

Serviciile Mobile de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare au intervenit, în 2012, în medie la 630 de cazuri pe zi, acordând prim ajutor şi asistenţă medicală de urgenţă pentru 216.000 de adulţi şi 22.290 de copii.

Numărul cazurilor la care au participat echipajele SMURD a crescut în 2012 cu 29 la sută faţă de 2011. Timpul mediu de răspuns al echipelor SMURD a fost de 10 minute, ceea ce reprezintă o creştere cu un minut faţă de 2011, potrivit analizei privind activitatea de anul trecut a  Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

În ce priveşte intervenţiile paramedicilor în cazul accidentelor de circulaţie, acestea au scăzut cu cinci la sută faţă de anul precedent, fiind asistate 2.567 de persoane, dintre care 131 au fost copii.

În judeţul nostru, conform bilanţului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, numărul solicitărilor către SMURD a ajuns în 2012 la 3114, faţă de 2741 în 2011.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta ALBĂ din Săptămâna LUMINATĂ. Credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru a se împărtăşi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Sâmbăta ALBĂ din Săptămâna LUMINATĂ. Credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru a se împărtăşi Potrivit credinţei populare, în aceste zile, de la Înviere și până la Duminica Tomei, Raiul este deschis. Sâmbăta Luminată, zi cu mare însemnătate pentru creştinii ortodocşi. În Sâmbăta Luminată credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea