Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Numărul farmaciilor ar putea fi redus în funcție de numărul de locuitori al orașelor. Proiect de lege depus la Parlament

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Numărul farmaciilor ar putea fi redus în funcție de numărul de locuitori al orașelor. Proiect de lege depus la Parlament, urmând a fi dezbătut.

Conform unei propuneri legislative depuse la Parlament, farmaciile din mediul urban ar putea fi deschise în funcție de necesitățile comunității și de numărul de locuitori. Inițiativa vizează modificarea articolului 12 din Legea Farmaciei nr. 266/2008.

Potrivit proiectului, înființarea unei farmacii comunitare în mediul urban se va realiza ținând cont de necesitățile comunității și de numărul de locuitori, confirmat printr-o adeverință eliberată de autoritatea administrației publice locale.

Ministerul Sănătății urmează să publice pe pagina sa de internet lista cu farmaciile comunitare autorizate, precum și localitățile urbane unde se pot deschide, chiar dacă numărul populației a scăzut conform recensământului din 2022. Acest lucru va fi făcut în concordanță cu condițiile prevăzute de proiectul de lege și cu solicitanții care au depus cereri, în ordinea depunerii acestora.

Citește și: Medic nou la Spitalul Orășenesc Cugir: Pediatrul Comșa Adriana a terminat recent rezidențiatul și este absolventă de medicină la Sibiu

Inițiatorii proiectului, senatori PNL și un senator UDMR, susțin că propunerea survine în contextul depopulării localităților mici urbane și are ca scop găsirea de soluții pentru existența farmaciilor în orașe afectate de scăderea populației.

Modificările propuse nu implică cheltuieli bugetare, ci vizează doar o reglementare adaptată situației actuale, promovând competitivitatea și evitând monopolul prețurilor practicate de o singură farmacie. Aceste măsuri ar urma să sprijine comunitățile îmbătrânite și depopulate, unde lipsa unui punct farmaceutic poate avea efecte devastatoare asupra sănătății locuitorilor.

Propunerea legislativă a fost depusă la Senat și așteaptă votul acestei prime Camere sesizate.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea