Rămâi conectat

Ştirea zilei

Numărătoarea paralelă în Alba: 3 mandate de parlamentari la redistribuire. Vezi cine le-ar putea câștiga

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Numărătoarea paralelă făcută de principalele partide arată că USL și-a adjudecat clar 4 din cele 7 mandate de parlamentari din județul Alba, obținând în urma voturilor exprimate de cetățeni un mandat de senator și 3 mandate de deputat.

Astfel, Teodor Atanasiu (PNL) a închis Colegiul Colegiul Nr. 1 Senat (Alba Iulia-Apuseni-Cugir) cu 54,84%, Călin Potor (PNL) a închis Colegiul Nr. 1 Camera Deputaților (Alba Iulia) cu 51,62%, Dan Coriolan Simedru (PNL) a închis Colegiul Nr. 3 Camera Deputaților (Cugir – Zlatna) cu 52,49% și Ioan Dîrzu (PSD) a închis Colegiul Nr. 5 Camera Deputaților (Apuseni – Teiuș) cu 54,91%.

Rezultatele parțiale obținute de principalii candidați în celelalte colegii arată că ARD nu a ieșit încă ”din cărți”, având șanse să obțină mandate, în urma redistribuirii voturilor, în trei colegii. În acest caz principalii adversari vor fi cei de la PP-DD, care pot obține, de asemenea, două mandate.

În consecință, potrivit ultimelor rezultate ale numărătorii paralele care este foarte aproape de final ”bătălia” redistribuirii se va duce astfel:

În Colegiul Nr. 2 Senat (Sebeș – Blaj – Aiud-Ocna Mureş), între Alexandru Pereş (PDL) care a obținut 33 % și Dorin Pocol (PP-DD) cu 16,22% (aici Nicolae Dobra – UNPR a obținut 44,56%)

În Colegiul Nr. 2 Camera Deputaților (Sebeș – Blaj) Clement Negruț (PDL) ar putea obține un nou mandat cu 34,63% (aici Ovidiu Jidveian – PSD are 46,91% și Radu Roncea – PPDD – 13,22%)

În Colegiul Nr. 4 Camera Deputaților (Aiud – Ocna Mureș), între Sorin Bumb (PDL) care a obținut 27,29% și Cornel Comşa (PP-DD) cu 17,32% (aici Radu Coclici – PSD a obținut 41,52%).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea