Nu vă faceţi frate cu oricine până treceţi puntea!

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

În timpul Guvernului Năstase, PSD a făcut concesii de neiertat celor de la UDMR, permiţând folosirea limbii maghiare în justiţia Română şi facilitând astfel elaborarea de documente juridice ale tribunalelor şi judecătoriilor în altă limbă decât cea naţională, limba română, creând premisele pentru ceea ce fac acum cei aflaţi la guvernare, respectiv PDL şi Guvernul Boc. Privilegiile acordate etnicilor maghiari de Legea Educaţiei pe care Guvernul Boc îşi asumă răspunderea sunt unice în lume. În ce ţară o minoritate şi-a permis să facă legea aşa cum UDMR o face în România, profitând de frica PDL de a nu-şi pierde privilegiul de a conduce ţara până în 2012? Oare elevii, părinţii lor, cadrele didactice şi noi toţi ceilalţi am fi de acord ca istoria şi geografia României să se studieze în limba maghiară? În nici un caz! Şi, ca şi când toate acestea nu ar fi de ajuns, conducerea Ministerului Învăţământului din care cu onoare face parte şi doamna Oana Badea – secretar de stat, membru marcant a PDL Alba, permite ca manualele de istorie şi geografie ale României să fie editate în afara graniţelor ţării! Stau şi mă întreb, în acest caz, unde în afară de Ungaria s-ar putea tipări aceste manuale şi ce vom afla din cărţile de istorie citind cine au fost primii locuitori ai meleagurilor pe care trăim şi al cui este Ardealul? Partidul Conservator consideră că noua Lege a Educaţiei are nevoie de o dezbatere publică înainte de a fi adoptată, prin asumarea răspunderii Guvernul nu face altceva decât să treacă pur şi simplu cu vederea aceste abuzuri ale textului legislativ. Îi sfătuim pe guvernanţi să nu se facă frate cu oricine până trec puntea!
ing. Gheorghe FENEŞER,
preşedintele Partidului Conservator – Filiala Judeţeană Alba

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

albaiulianca 15 noiembrie 2010 at 9:58

Suntem in multe privinte in afara legii! Pestele de la cap se impute si Romania idem ! Nu cred sa mai existe o tara atat de prost condusa,de guvernanti atat de lipsiti de onoare si verticalitate! RUSINE !

cetatean 15 noiembrie 2010 at 10:25

Legea educatiei, in forma de troc a limbii nationale este expresia compromisului PSD. Andronescu era ministru cand pe aceasta forma a legii , Guvernul PSD-PDL si-a asumat raspunderea in septembrie 2009. Vanzarea limbii romane de catre trunchiul FSN a fost amendata de PNL, care a si atacat la Curtea Constitutionala , obtinand respingerea asumarii legii de catre Guvern. PSD-istii care acum se bat cu pumnul in piept, sunt ciolanarii care au vandut limba romana pe 3 arginti.
Curat, murdar!

Comentariile sunt oprite