Nu se fac teste de COVID-19 la cerere și fără acordul persoanelor. Peste 500 de persoane testate în Alba prin metoda pooling. Precizări ale DSP Alba

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea, a făcut o precizare cu privire la metoda de testare pentru diagnosticarea virusului COVID-19. Potrivit acestuia, 528 de persoane au fost testate, prin metoda „pooling”, până acum, precizând că testele nu se fac la cerere sau fără acordul persoanelor.

„Se merge în paralel, metoda individuala fiind recomandata de specialiștii instituției și aplicata persoanelor care se încadrează pe algoritmul INSP și metoda pooling acolo unde medicii epidemiologi decid ca este un link epidemiologic și este posibila gruparea, pentru screening (metoda pooling presupune aceleași analize genetice, dar fiind vorba de screening se economisesc sume importante în ceea ce privește achiziția de kituri și totodată se testează un număr mult mai mare de persoane).

ELIT

Practic prin screening este posibilă excluderea persoanelor negative și depistarea mai facila a eventualelor focare”, a precizat Sinea.

Până acum au fost testate aproximativ 530 de persoane prin metoda „pooling”, pentru diagnosticarea coronavirusului, Sinea precizând că testele nu se fac la cerere sau fără acordul persoanelor.

„Metoda pooling ajuta foarte mult în testarea celor din linia 1, care sunt expuși la riscuri, din diversele instituții care sunt implicate direct în lupta anti Covid-19. Nu se fac teste la cerere și nu se face testare fără acordul persoanelor, asta bineînțeles după o informare corespunzătoare”, a adăugat directorul DSP Alba.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...