Rămâi conectat

Curier Județean

”Nu lăsăm pe nimeni în urmă!”. Prefectul de Alba vrea să fie în permanență alături de oamenii afectați de inundații

Publicat

în

Prefectul de Alba vrea să fie în permanență alături de oamenii afectați de inundații. ”Nu lăsăm pe nimeni în urmă!”, a spus prefectul vineri, în cadrul întâlnirii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, unde s-a prezentat Raportul sinteză privind apărarea împotriva inundațiilor.

După prezentarea pagubelor materiale produse în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase înregistrate în luna iunie 2018 în județul Alba, prefectul Dănuț-Emil Hălălai, a cerut membrilor comitetului să se asigure că oamenii sunt ajutați, să fie întrebați dacă au nevoi speciale sau dacă mai au probleme.

Electrica Furnizare Discount

”Nu lăsăm pe nimeni în urmă! Toată lumea trebuie să știe că se poate baza pe cineva!”, a  spus prefectul.

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din cadrul Prefecturii Alba au ridicat problema construcțiilor din apropierea râurilor și a lipsei implicării primarilor și a cetățenilor în lucrările de igienizare la nivelul fiecărei localități. Astfel, sunt construcții fără autorizații, construcții făcute direct în albia râurilor, fără a respecta cotele,  lucrări de îngustare a albiilor, fără a avea o zonă de siguranță așa cum prevede legislația în vigoare.

”Peste 40% la sută din ce s-a întâmplat este din cauza faptului că nu s-a respectat legea.  Nu voi accepta sub nicio formă ca primarii să nu-și facă treaba. Trebuie să dispară construcțiile ilegale, în primul rând și nu mai trebuie lăsați oamenii să construiască fără autorizație de construcție. Voi dispune, printr-un  ordin de prefect, un control a tot ceea ce înseamnă UAT-uri, vom face o comisie mixtă, în așa fel încât construcțiile neautorizate să fie desființate, să se respecte acea distanță de siguranță față de ape, să se pună în aplicare legea în ceea ce privește asigurările obligatorii ale locuințelor, astfel încât oamenii să aibă protecție”, a declarat Dănuț Hălălai.

Din discuții a rezultat că în urma aprobării Raportului de sinteză vor fi două surse de finanțare, o sursă de finanțare din partea Guvernului României și o alta din partea Fondului de Suveranitate, astfel încât oamenii să aibă parte de reparațiile de care au nevoie.

Prefectul a mulțumit tuturor celor care s-au implicat într-un mod deosebit și în timpul evenimentelor și după, și au lucrat profesionist. ”Au fost puse la punct proceduri, am mers exact după proceduri, am știut din vreme ce se întâmplă”, a spus prefectul de Alba.

În localitățile cele mai afectate, Țălna, Bucerdea Vinoasă și Cricău acțiunile continuă și în prezent. Au loc dezinfecții ale fântânilor din zonele inundate prin distribuția varului cloros, iar specialiștii în sănătate publică vor acorda îndrumare și sprijin în vederea unei dezinfecții corecte.

Publicitate

Curier Județean

Primăria SEBEȘ anunță intervenții de DEZINSECȚIE pe raza municipiului, miercuri, 28 iulie 2021. Program și zonele vizate

Publicat

în

Primăria SEBEȘ anunță intervenții de DEZINSECȚIE pe raza municipiului, miercuri, 28 iulie 2021. Program și zonele vizate

Primăria Municipiului Sebeș aduce la cunoștința cetățenilor că miercuri, 28 iulie 2021, începând cu ora 23.00, se vor desfășura intervenții de dezinsecție pe raza domeniului public al Municipiului Sebeș. Zonele vizate sunt: parcurile aflate pe domeniul public, cartierele de blocuri, arterele principale. Intervențiile vor avea loc în Sebeș, Răhău, Petrești și Lancrăm.

Produsele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătății și fac parte din grupa de toxicitate III. Persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace, precum și copiii, sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat. Intervențiile sunt monitorizare de reprezentanții Serviciului Public de Administrare a Patrimoniului Sebeș și de Poliția Locală a municipiului.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Curier Județean

Post „proaspăt” de CONSILIER, scos la concurs de către primăria comunei Avram Iancu. Condiții și calendarul concursului

Publicat

în

Primăria comunei Avram Iancu organizează concurs pentru ocuparea funcției vacantede consilier din cadrul aparatului de specialitate al primarului.

Condiţii de participare

– studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă

– minimum 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice
Bibliografie concurs, atribuţii conform fişei postului și depunere dosare concurs

Calendarul concursului

Data de sustinere a probei scrise: 30.08.2021, ora 10:00

Locaţia de desfăşurare a concursului: sala de şedinţe a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, situată în mun. Alba Iulia, b-dul 1 Decembrie 1918, nr. 68, jud. Alba

Observaţii suplimentare: Persoană de contact: Anca Lucica Mihaela, consilier principal. tel. 0786023607, email: uatcavramiancu@primariaavramiancu.ro

Data afişării: 28.07.2021, ora 08:00

Dosarele de concurs se depun la sediul autorităţii sau instituţiei publice organizatoare, în termen de 20 de zile de la data publicării anunţului.

Durata normală a timpului de muncă este de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână. Bibliografia, tematica, atribuţiile prevăzute în fişa postului, precum şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează pe pagina de internet a autorităţii sau instituţiei publice organizatoare, la secţiunea special creată în acest scop.

Responsabilitatea privind legalitatea şi corectitudinea informaţiilor din conţinutul anunţului de concurs publicat pe site-ul Agenţiei şi încadrarea în temeiurile legale prevăzute de actele normative aparţin în exclusivitate autorităţii sau instituţiei publice organizatoare a concursului.

Publicitate
Bibliografia / tematica:

1. Constituţia României, republicată
2. Titlul I şi II ale părţii a VI-a si Partea VII Răspunderea administrativă art. 563-579 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare,
3. Ordonanţa Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare
4. Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
5. O.G. nr. 28/2008 privind registrul agricol, cu modificările şi completările ulterioare;
6. Ordinul nr. 25/1382/37/1642/14297/746/20/2019 pentru aprobarea Normelor tehnice privind modul de completare a registrului agricol pentru perioada 2020-2024

Tematica va cuprinde bibliografia integral

Citește mai mult

Curier Județean

Rezultate finale Definitivat 2021: Notele, publicate ASTĂZI, pe site-ul Ministerului Educației

Publicat

în

Rezultate finale Definitivat 2021: Notele, publicate ASTĂZI, pe site-ul Ministerului Educației

Astăzi, 28 iulie, rezultatele finale la examenul de Definitivat 2021 vor fi publicate, după soluționarea contestațiilor.

Rata de promovare la examenul naţional de Definitivat 2021 în învăţământul preuniversitar (medii mai mari sau egale cu 8) este de 72,90%, în creştere cu peste 3,5% față de anul trecut (69,17%), a anunţat Ministerul Educaţiei. Din totalul celor 7.931 de candidaţi cu lucrări evaluate, 187 au fost notaţi cu 10, iar 701 au primit note între 9,50 şi 9,99.

Electrica Furnizare Discount

Rezultatele la examenul de Definitivat 2021 au fost publicate miercuri de către Ministerul Educaţiei, pe site-ul dedicat, dar şi în centrele de examen.

Au fost declaraţi promovaţi, înainte de înregistrarea şi soluţionarea eventualelor contestaţii, 5.782 de candidaţi cu medii între 8 şi 10.

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenţi 8.300 de candidaţi (95,80%). Dintre aceştia, 366 de candidaţi s-au retras, iar un candidat a fost eliminat pentru fraudă.

Lucrările a doi candidaţi au fost anulate în centrele de evaluare

Astfel, din totalul celor 7.931 de candidaţi cu lucrări evaluate, 4.156 de candidaţi au obţinut note situate pe segmentul 8 – 10. Dintre aceştia, 187 au fost notaţi cu 10, iar 701 au primit note între 9,50 şi 9,99.

Potrivit Ministerului Educației, 3.232 de candidaţi au avut note între 5 şi 7,99. Cu note sub 5 au încheiat proba 543 de candidaţi.

Contestaţiile se depun la centrele de examen, miercuri şi joi. Rezultatele finale vor fi publicate în centrele de examen şi pe definitivat.edu.ro în 28 iulie.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, un cadru didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare, evidenţiază Ministerul Educaţiei.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea