Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

”Nu lăsăm pe nimeni în urmă!”. Prefectul de Alba vrea să fie în permanență alături de oamenii afectați de inundații

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prefectul de Alba vrea să fie în permanență alături de oamenii afectați de inundații. ”Nu lăsăm pe nimeni în urmă!”, a spus prefectul vineri, în cadrul întâlnirii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, unde s-a prezentat Raportul sinteză privind apărarea împotriva inundațiilor.

După prezentarea pagubelor materiale produse în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase înregistrate în luna iunie 2018 în județul Alba, prefectul Dănuț-Emil Hălălai, a cerut membrilor comitetului să se asigure că oamenii sunt ajutați, să fie întrebați dacă au nevoi speciale sau dacă mai au probleme.

”Nu lăsăm pe nimeni în urmă! Toată lumea trebuie să știe că se poate baza pe cineva!”, a  spus prefectul.

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din cadrul Prefecturii Alba au ridicat problema construcțiilor din apropierea râurilor și a lipsei implicării primarilor și a cetățenilor în lucrările de igienizare la nivelul fiecărei localități. Astfel, sunt construcții fără autorizații, construcții făcute direct în albia râurilor, fără a respecta cotele,  lucrări de îngustare a albiilor, fără a avea o zonă de siguranță așa cum prevede legislația în vigoare.

”Peste 40% la sută din ce s-a întâmplat este din cauza faptului că nu s-a respectat legea.  Nu voi accepta sub nicio formă ca primarii să nu-și facă treaba. Trebuie să dispară construcțiile ilegale, în primul rând și nu mai trebuie lăsați oamenii să construiască fără autorizație de construcție. Voi dispune, printr-un  ordin de prefect, un control a tot ceea ce înseamnă UAT-uri, vom face o comisie mixtă, în așa fel încât construcțiile neautorizate să fie desființate, să se respecte acea distanță de siguranță față de ape, să se pună în aplicare legea în ceea ce privește asigurările obligatorii ale locuințelor, astfel încât oamenii să aibă protecție”, a declarat Dănuț Hălălai.

Din discuții a rezultat că în urma aprobării Raportului de sinteză vor fi două surse de finanțare, o sursă de finanțare din partea Guvernului României și o alta din partea Fondului de Suveranitate, astfel încât oamenii să aibă parte de reparațiile de care au nevoie.

Prefectul a mulțumit tuturor celor care s-au implicat într-un mod deosebit și în timpul evenimentelor și după, și au lucrat profesionist. ”Au fost puse la punct proceduri, am mers exact după proceduri, am știut din vreme ce se întâmplă”, a spus prefectul de Alba.

În localitățile cele mai afectate, Țălna, Bucerdea Vinoasă și Cricău acțiunile continuă și în prezent. Au loc dezinfecții ale fântânilor din zonele inundate prin distribuția varului cloros, iar specialiștii în sănătate publică vor acorda îndrumare și sprijin în vederea unei dezinfecții corecte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea