Rămâi conectat

Cultură Educație

„Nu am nicio dispută cu domnul primar”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În virtutea dreptului la replică doresc să informez concetăţenii mei:
Nu am iniţiat o campanie de strângere de semnături împotriva dl Danciu, ci m-am limitat la cei din vecinătate, ale căror interese sunt lezate de amplasarea noilor obiective. Acestea, deşi necesare, noi contestam amplasarea lor în zona centrală a comunei, prin aceastea închizându-se perspectiva străzii spre biserici şi încălcându-se axa spirituală a localităţii. Pozele dumneavoastră ne sunt de mare ajutor. Ele constituie poze-document oficiale şi publice într-un viitor proces civil. Nu am ocupat grădina din faţa casei mele în mod abuziv, ci am avut o aprobare legală din anul 1982, iar intrarea mea „în noua legalitate democrat-liberală” nu suferă din cauza mea, aceasta fiind în curs de rezolvare. Întreb public câte terenuri aflate în aceeaşi situaţie juridică cu al meu sunt inventariate la primărie şi câte plătesc statului român taxe şi impozite? Sau sunt folosite de clientela portocalie? Pe cealaltă poză dl. Popa este un cetăţean corect şi a vorbit frumos (nu a mormăit) exprimând ceea ce doreşte, dar nu aţi aşteptat să iasă toţi vecinii pentru un dialog real. Gropile existente în piaţă şi pe străzi nu ni
s-au datorat nouă, ci dlui primar care ne-a ţinut în gropi şi în noroi două mandate.
Referitor la procesele purtate de mine cu primăria, menţionez că au fost doar două pe parcursul a şapte ani, probabil cu 87 de termene pe care nu eu le-am „aranjat”. Între timp terenul cumpărat de mine lângă arena de fotbal a intrat în posesia altor proprietari cu binecuvântarea primăriei, iar unul dintre foştii proprietari (dna Bologa) a decedat.
Referitor la funcţia deţinută de mine, în trecut, îmi asum toate acţiunile mele bune sau rele şi vă rog să reţineţi că nu mi-am dorit această funcţie, dar nu am putut-o refuza. Am fost promovat şi apoi îndepărtat înainte de Revoluţie, dnul „fost poliţist” (fostul şef al Postului de Miliţie Vinţu de Jos), având un mare rol în îndepărtarea mea din acea funcţie.
Nu am nicio dispută politică cu dnul primar, domnia sa nu prea agreează dialogul. Am candidat pentru postul de primar la alegerile trecute, din partea Partidului Ecologist, şi un mare aport la nereuşita mea l-au avut tovarăşii portocalii. La fel au păţit şi ceilalţi candidaţi din partea partidelor mici, fiind sub pragul de 100, dar peste 90 pentru a nu putea să influenţăm în consiliu „hotărârile portocalii”.
Regret ca m-am adresat presei pentru soluţionarea acestui conflict şi îmi doresc pe viitor să revenim la normalitate unde drepturile cetăţenilor să fie respectate, dnul Băsescu să fie un căpitan de vas în flota Măriei Sale Regelui, mai respectat decât acum, iar noi toţi să fim supuşi loiali Măriei Sale Regelui Mihai într-o monarhie constituţională.
Cu mult respect pentru cititori,
Teodor VINGĂRZAN


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să obțină la finalul clasei a X-a, anul școlar 2022 – 2023, cea mai mare medie din colegiul militar, 8,94.

Citește și: Ce vacanțe vor mai avea în anul școlar 2023-2024

Performanțele școlare sunt mereu apreciate și recompensate, astfel că în tradiția colegiului, pe lângă diploma de merit oferită și premierea în cadru festiv a clasei, care obține cea mai mare medie generală, se regăsește și excursia recompensă, într-o destinație aleasă de către colectivul de elevi.

Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, elevii clasei clasei a XI-a B împreună cu doamna dirigintă Anamaria Fuia au petrecut momente frumoase în excursie la Timișoara, ca răsplată pentru eforturile depuse în anul școlar precedent prin obținerea celei mai mari medii din colegiu.

Citește și: FOTO| Săli de clasă moderne pentru cei 240 de elevi ai ciclului gimnazial de la Colegiul „Lucian Blaga” din Sebeș: Finanțare prin PNRR

Vorbind despre rezultatele școlare obținute, șeful clasei, elev caporal Flavius Taflan, mărturisește că totul se datorează colectivului unit, ambiției și efortului stăruitor depus de fiecare elev în parte.

„Noi, clasa a XI-a B, suntem un colectiv unit. Încă din momentul în care am pășit în acest colegiu militar și am intrat în sala de clasă, ne-am dat seama că avem în comun o mulțime de lucruri. În numeroasele dificultăți apărute pe parcurs, atât la nivel de clasă, cât și individuale, ne-am susținut unii pe ceilalți în mod necondiționat, știind că numai împreună vom putea reuși.

Am legat prietenii durabile și am ajuns să ne simțim ca într-o mare familie.

Citește și: FOTO: Elevii Școlii ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, vizită la Stația de tratare a apei Sebeșel și Stația de epurare a apelor uzate Alba Iulia

Obținerea celei mai mari medii din colegiu a fost mereu unul dintre obiectivele noastre principale. Indiferent de materia la care excelează, fiecare dintre noi a contribuit la atingerea lui, prin împărtășirea propriilor cunoștințe și deprinderi. Concurența nu a făcut decât să ne motiveze și mai mult, astfel că implicarea noastră a fost una deplină, iar odată obținută această performanță, ne dorim să ne menținem poziția de frunte în clasamentul colegiului și pe viitor.

Rezultatele muncii noastre nu s-au lăsat prea mult așteptate. Weekendul trecut am mers într-o bine-meritată excursie la Timișoara, ca răsplată pentru toate eforturile depuse. O plimbare prin centrul vechi al orașului și apoi prin parcul botanic, câteva ore de relaxare la Aqua Park și o cină într-o ambianță selectă, au fost momentele care ne-au adus bucurie și dorința de a mai organiza astfel de excursii. Amintirile pe care le-am creat cu această ocazie sunt dintre cele mai frumoase”, a spus elev caporal Flavius Taflan.

Excursia recompensă nu vine doar ca o apreciere a efortului depus ci și ca o încurajare de a continua performanțele școlare. Felicitări tuturor pentru reușită și mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare