Rămâi conectat

Sport

Novak Djokovic IESE din carantină: Guvernul australian nu îi mai poate anula viza

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Novak Djokovic IESE din carantină: Guvernul australian nu îi mai poate anula viza

Novak Djokovic va fi eliberat din carantină. Instanța a decis că nu sunt motive rezonabile pentru care autoritățile de la frontieră i-au anulat viza de intare în Australia, scrie BBC. Autoritățile l-au oprit pe sportiv la frontiera Australiei, după ce s-a descoperit că viza sa cu derogare medicală de la a fi vaccinat anti-Covid nu este întocmită legal. Dojokovic primise o derogare pentru a putea participa la Australian Open.

ACTUALIZARE 16:00 „Sunt mulțumit și recunoscător că judecătorul a anulat decizia de a mi se suspenda viza. În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, vreau să rămân și să încerc să concurez la Australian Open”, a scris Novak Djokovic, pe Twitter, primul său mesaj după ce a ieșit din hotelul unde fusese obligat să stea în carantină.

ACTUALIZARE 15:55 Tenismenul Novak Djokovic a spus că știa de rezultatul său pozitiv la testul COVID-19 pe 16 decembrie, cu o zi înainte de a participa la un eveniment public la care nu a purtat mască. Afirmațiile privind testul său pozitiv au fost făcute într-o declarație pe propria răspundere publicată luni de Tribunalul Federal din Australia, potrivit CNN.

ACTUALIZARE 12:40 Ministrul Imigrației din Australia, Alex Hawke, încă ia în considerare dacă să anuleze viza lui Djokovic, a confirmat un purtător de cuvânt, citat de BBC. Viza nu mai poate fi anulată astăzi, însă mâine ar putea fi luată o astfel de decizie.

ACTUALIZARE 12:30 O decizie privind anularea din nou a vizei lui Novak Djokovic nu va fi luată astăzi, scrie The Sydney Morning Herald, citat de BBC. Guvernul a avut la dispoziție patru ore pentru a decide dacă să anuleze din nou viza lui Djokovic cât timp acesta era în detenție, însă acel timp a trecut, ceea ce înseamnă că jucătorul de tenis este liber să plece.

Fanii lui Djokovic s-au încăierat cu poliția la Melbourne și au cerut eliberarea tenismenului. S-au adunat în fața biroului avocaților sportivului, după ce au auzit un zvon neconfirmat că ar fi fost arestat din nou. Aceștia au înconjurat o mașină în care s-ar fi aflat tenismenul. Forțele de ordine au folosit spray lacrimogen după ce un tânăr s-a urcat pe mașina în care s-ar fi aflat sârbul.

O jurnalistă sârbă susţine că tocmai a vorbit cu tatăl lui Novak Djokovic şi acesta i-ar fi spus că sportivul este în continuare „arestat”, în ciuda deciziei instanţei şi că autorităţile australiene vor să-l expulzeze. Este însă o informaţie care nu a fost confirmată şi din alte surse.

Un consilier al guvernului australian a spus că, într-adevăr, ministerul Imigraţiei poate să-i anuleze din nou viza tenismenului, fără să precizeze pe baza căror motive.

Până la această oră, numărului 1 ATP ar fi trebuit să i se permită să părăsească hotelul unde a stat în izolare de când a ajuns în Australia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea