Rămâi conectat

Actualitate

Noutăți pensii: Cu cât se vor majora pensiile în 2023?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noutăți pensii: Cu cât se vor majora pensiile în 2023?

Ministrul finanțelor, Adrian Câciu, la finalul ședinței de guvern, a dat asigurări că pensiile în 2023 vor crește cu mai mult de 5 la sută, procentul care era prevăzut de lege pentru 2021, pentru că acum inflația este de 15 la sută și este nevoie de o majorare mai mare. El a precizat însă că nu poate spune exact care va fi procentul, pentru că va fi o decizie ce se va lua în coaliție.

„N-am să mă pronunț asupra procentului. Există spațiu. Și mai există și necesitate, iar decizia finală va fi luată în coaliție, pentru că trebuie așezate în echilibru nevoia de compensare a pierderii puterii de cumpărare – la mai multe categorii de cetățeni, nu numai la pensionari – și pe de altă parte, posibilitățile financiare, prognozele pe care le avem pentru anul viitor. Și ele evoluează.

Citește și: Pensii 2023: Pensia minimă ar putea crește de la 1.000 de lei la 1.100, începând cu 1 ianuarie 2023

Noi avem prognoza de vară, acum vedem cum va arăta prognoza de toamnă. Și pe de altă parte, există celelalte priorități pe care statul trebuie să și le păstreze – avem de implementat PNRR, avem de făcut investiții, avem partea de asigurare a contribuțiilor pentru educație, sănătate, apărare. Lucrurile se vor pune toate pe masă, de aceea n-am să mă refer la procent, pentru că procentul va fi decis.

Citește și: Pensii 2023. Noutăți privind majorarea pensiilor. Ce prevede legea pensiilor?

Oricum, nu va fi cel pe care ni-l spune legea cu indexarea inflației din urmă cu un an, pentru că este evident că ar fi, din punctul meu de vedere, și incorect față de cetățeni, care resimt o inflație mult mai mare decât cea care a fost în urmă cu un an, în 2020”, a spus Adrian Câciu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea