Rămâi conectat

Politică Administrație

Noul suveran al Marii Britanii este „Regele Charles al III-a”. Anunțul premierului britanic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Noul suveran al Marii Britanii este „Regele Charles al III-a”. Anunțul premierului britanic

Liz Truss, premierul Marii Britanii, a declarat în cursul zilei de joi, în urma decesului reginei, faptul că noul suveran britanic este „Regele Charles al III-lea”, fiind prima informare oficială privind numele noului rege.

„Azi, coroana merge mai departe către noul nostru monarh, noul nostru sef de stat, Majestatea Sa Regele Charles al III-lea. Plângem alături de el moartea mamei sale”, a spus șefa guvernului britanic.

Ea a adăugat că din acest moment, „îi oferim loialitatea si devotamentul nostru” noului suveran, cu referire la toate institutiile britanice.

Liz Truss a spus că noul rege trebuie „ajutat” de poporul britanic să ducă mai departe „imensa responsabilitate” care îi revine.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord a murit, joi, 8 septembrie, la Castelul Balmoral, reședința sa din Scoția, unde s-a retras în ultima perioadă. Regina avea 96 de ani și se afla pe tron de 70 de ani, având cea mai îndelungată domnie din istorie.

La moartea ei, fiul cel mare Charles, fostul Prinț de Wales, a devenit rege al Regatului Unit.

El a făcut joi următoarea declaraţie după moartea mamei sale:

”Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristeţe pentru mine şi pentru toţi membrii familiei mele.

Plângem profund trecerea în nefiinţă a unei Suverane preţuite şi a unei Mame foarte iubite. Ştiu că pierderea ei va fi profund resimţită în întreaga ţară, în Regate şi în Commonwealth, precum şi de nenumărate persoane din întreaga lume.

În această perioadă de doliu şi de schimbare, familia mea şi cu mine vom fi mângâiaţi şi susţinuţi de de respectul şi de afecţiunea profundă pe care i-o purtam Reginei”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea