Rămâi conectat

Actualitate

Noul an școlar ar putea începe, așa cum s-a terminat și precedentul, cu o grevă

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Noul an școlar ar putea începe, așa cum s-a terminat și precedentul, cu o grevă

Astăzi, la ora 16:00, sunt așteptate la Guvern sindicatele din Educație, după ce au amenințat că vor declanșa din nou o grevă la începutul anului școlar, dacă noua lege a salarizării nu va fi gata.

Sindicatele din educație sunt nemulțumite că legea salarizării nu este gata, deși Guvernul le-a promis profesorilor că, pe 15 iulie, actul normativ va fi finalizat, iar aceștia vor știi cu cât le vor fi majorate salariile la începutul anului viitor.

Termenul a fost depășit cu mai bine de o lună și jumătate, dar legea este încă „în discuții”. Cadrele didactice au avertizat că, dacă nu văd majorarea cuprinsă în noua lege, de la 1 septembrie ies din nou în stradă. În luna mai școlile au fost închise trei săptămâni. La acea oră, au fost discutate trei scenarii pentru majorarea salariilor cadrelor didactice. Profesorii vor să fie plătiți ca medicii. Pentru a ține cont de limitările din PNRR, sindicatele au pus pe masa ministerului o propunere care încorporează sporurile în salarii, mai ales pentru personalul care lucrează în medii defavorizate.

Liderii de sindicat susțin că limitarea sporurilor la 20% nu este deloc o sarcină ușoară. Negocierile nu sunt ușoare. După discuțiile purtate la Bruxelles, ministrul Finanțelor a anunțat că, dacă noua lege a salarizării și noua lege a pensiilor ar fi implementate simultan, România ar intra în incapacitate de plata. Potrivit unor surse, Guvernul nu ia în calcul să întârzie aplicarea noii legi a pensiilor, însă legea salarizării ar putea fi implementată la o dată ulterioară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

24 iulie 2024: Trafic restricționat pe DN 67C – Transalpina, pentru traversarea unor sectoare de către participanții la o competiție sportivă internațională

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 iulie 2024: Trafic restricționat pe DN 67C – Transalpina, pentru traversarea unor sectoare de către participanții la o competiție sportivă internațională Traficul rutier este restricționat miercuri, 24 iulie 2024, pe DN 67C – Transalpina, pentru traversarea unor sectoare de către participanții la o competiție sportivă internațională. Citește și: 23-27 iulie 2024: Circulație restricționată pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea