Noua listă cu medicamente compensate va intra în vigoare la 1 iulie

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

O listă nouă cu medicamentele compensate ar putea intra în vigoare la 1 iulie. De asemenea, până la sfârşitul anului 2013, vor fi introduse şi protocoalele terapeutice, prin care medicii vor fi îndrumaţi să recomande medicamente generice, posibil mai ieftine.

„Am făcut comisii noi de specialitate care vor face analiza intrării de molecule noi, întrucât lista nu a mai fost modificată din 2008. Am făcut o altă comisie, deasupra, formată din cei mai recunoscuţi profesori şi doctori din România, care va face un «filtru» pe această listă. (…) Toate acestea, până în 30 iunie. Noua listă va intra în vigoare din 1 iulie”, a spus Nicolăescu în emisiunea „După 20 de ani”.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Ministerul Sănătăţii va declanşa o campanie de promovare a medicamentelor generice. „Oamenii trebuie să ştie că, dacă iau generic, nu dau niciun leu, iar medicamentul este foarte bun. (…) Sper ca, până la sfârşitul anului, să avem protocale pentru primele 10 patologii”, a mai spus Eugen Nicolăescu.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Medicamentele generice sunt echivalente terapeutice ale produselor farmaceutice originale ale căror patente au expirat. Un medicament generic conţine aceeaşi substanţă activă ca şi produsul original, fiind similar (din punct de vedere al dozei, concentraţiei, căii de administrare, siguranţei, eficacităţii şi indicaţiilor terapeutice) şi prin urmare interschimbabil cu acesta.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325