Noua lege a educaţiei răspunde solicitărilor UDMR, dar distruge sistemul educaţional!
„PSD consideră că noua lege a educaţiei nu înseamnă nicidecum o reformă în domeniu, ci aduce un profund deserviciu sistemului de educaţie şi generaţiilor viitoare”, ne-a declarat Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba. Liderul social-democrat susţine că Legea educaţiei naţionale a fost adoptată prin forţă, fără dezbateri reale şi consistente. „Această lege este un dictat ce va produce efecte dezastruoase pe termen mediu şi lung. Nu va aduce reforma aşteptată în educaţie, ci va politiza şi mai mult şcoala, care se va confrunta cu lipsa fondurilor, cu o criză de dascăli şi nu va avea un viitor. Din păcate dascălii devin agenţi electorali şi astfel Traian Băsescu a stricat sistemul educaţional pe care se laudă că l-a salvat. Legea educaţiei a fost promulgată de preşedinte pentru a răspunde cerinţelor UDMR şi pentru a păstra coaliţia de guvernare. Astfel, Băsescu i-a făcut pe plac UDMR, geografia şi istoria vor fi predate în limba maghiară, dar a uitat pur şi simplu de copiii din zonele defavorizate, cei care nu mai au acces la educaţie”, a amintit liderul PSD Alba. Ioan Dîrzu este de părere că noua lege a educaţiei serveşte interese politice şi nicidecum pe cei care participă la procesul educaţional. Preşedintele a susţinut ideea ministrului Educaţiei, de comasare a unităţilor şcolare. Astfel, copiii români din zonele izolate nu mai au acces la actul de educaţie, dar Traian Băsescu nu face deloc referire la această categorie. Dîrzu a precizat că noua lege a educaţiei nu spune nici un cuvânt despre acei copii care nu au posibilitatea de navetă până la unităţile şcolare noi, create prin comasare, pentru că în zonele unde ei locuiesc mijloacele de transport care ar trebui asigurate de minister nu pot să ajungă. „Legea educaţiei în noua sa formă răspunde cerinţelor partenerului principal de guvernare – UDMR, ea are un singur scop, acela de a menţine la putere actuala coaliţie. Să nu uităm că UDMR a spus de multe ori că dacă legea nu trece prin asumare va pleca din coaliţia aflată la guvernare. Preşedintele îi acuză de naţionalism pe cei care nu sunt de acord cu faptul că istoria şi geografia vor fi predate în limba minorităţilor, adică în limba maghiară, dar nu trebuie să uităm că avem în România şi alte minorităţi!”, a declarat Ioan Dîrzu. (A.D.T.)
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Noaptea de Sfântul Andrei – una dintre cele mai bogate în tradiții la români. Ce obiceiuri și superstiții sunt în popor
Noaptea de Sfântul Andrei – una dintre cele mai bogate în tradiții la români. Ce obiceiuri și superstiții sunt în popor
Seara de Sfântul Andrei este plină de tradiții și superstiții adânc înrădăcinate în cultura românească. Sărbătoarea acestui sfânt, proclamat Ocrotitorul țării, este una deosebit de importantă, marcând o zi nelucrătoare în România.
Sfântul Andrei, originar din Betsaida și fratele lui Simon Petru, a fost un pescar care a ales viața în celibat. El a devenit ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul și, recunoscându-l pe Hristos ca Mesia, a fost numit „primul chemat”.
Legătura sa cu România este puternică, fiind considerat primul propovăduitor al Evangheliei în rândul strămoșilor noștri daco-romani. După predica în această țară, s-a stabilit în Patras, unde a fost martirizat.
CITEȘTE ȘI: MESAJE HAIOASE de SFANTUL ANDREI 2023: SMS-uri, felicitari și urări amuzante de Sfantul Andrei
Moaștele sale sunt prezente în mai multe lăcașuri sfinte din România, inclusiv la Mănăstirile Secu, Neamț, Hurezi, Pestera Sfântului Andrei, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Neamț, Catedrala Arhiepiscopală din Galați și Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din Oradea.
Tradițiile și superstițiile din noaptea de Sfântul Andrei sunt variate și fascinante. Se crede că în această noapte, lupii pot vorbi, iar cei care îi aud se confruntă cu moartea. În Bucovina, se spune că „umblă strigoii”, aducând haos și furând din viața oamenilor.
Fetele necăsătorite recurg la diverse practici de divinație în această noapte. De exemplu, prepară „turta lui Andrei” și se așteaptă să-și vadă alesul în vis. Alte obiceiuri includ metoda oglinzilor, metoda paharului cu apă și coborârea lumânării în fântână.
Punerea grâului la încolțit este o tradiție importantă, asociată cu belșugul și prosperitatea familiei. Semnificația grâului se extinde și în viața sentimentală, fetele punând la încolțit 41 de boabe pentru a-și visa viitorul partener.
În ansamblu, sărbătoarea Sfântului Andrei aduce comunitatea românească mai aproape de tradițiile sale, combinând aspecte religioase cu elemente folclorice și superstițioase.
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
Nume care se sărbătoresc în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Lista păcatelor – “Cele 177 de păcate”, conform învăţăturilor creștin-ortodoxe
-
Opinii - Comentariiacum 16 ore
MESAJE de SFÂNTUL ANDREI 2023. SMS-uri, urări, felicitări pe care le poţi trimite celor care îşi sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE de SFANTUL ANDREI 2023. Ce SMS-uri, urări, felicitări, mesaje poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Marea Unire de la 1918, pagina sublimă a istoriei românești. CRONOLOGIE
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor
-
Opinii - Comentariiacum 45 de minute
LA MULȚI ANI ANDREI ȘI ANDREEA! Mesaje, FELICITĂRI și URĂRI de Sfântul Andrei 2023 pentru cei dragi
-
Actualitateacum 4 ore
MESAJE HAIOASE de SFANTUL ANDREI 2023: SMS-uri, felicitari și urări amuzante de Sfantul Andrei
-
Ştirea zileiacum 2 ore
LEGENDA Marelui Lup Alb, cel care îl călăuzea pe Sfântul Apostol Andrei pe tot parcursul său înspre sanctuarele dacice