Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Noua Casă 2022: Ce se întâmplă cu ratele la locuință în cazul unui DIVORȚ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noua Casă 2022: Ce se întâmplă cu ratele la locuință în cazul unui DIVORȚ

Programul „Noua Casă” 2022 se acordă în lei, pentru achiziţia unei singure locuinţe, iar valoarea maximă a creditului care poate fi accesat este de 66.500 de euro pentru locuinţe al căror preţ este de maxim 70.000 de euro, avansul solicitat fiind de 5%.

Cuplurile necăsătorite pot APLICA pentru NOUA CASĂ

„Dacă sunt căsătoriți, sunt garanți ipotecari, deci au drept de proprietate. Tinerii pot cumula și nefiind căsătoriți doar că trebuie să aibă parte în contract jumătate-jumătate, să fie trecuți amândoi în ante-contract. Pot stipula în ante-contract că amândoi au dat banii de avans.”, a explicat, pentru cititorii DC Business, un reprezentant al unei mari bănci din România.

Ce se întâmplă cu ratele în caz de DIVORȚ

„În cazul unui divorț, se prezintă la bancă cu actul de divorț și de partaj și se hotărăște în instanță cine preia creditul. Dar în cazul în care un cuplu necăsătorit a achiziționat locuința și se despart, trebuie să se înțeleagă amândoi și să preia unul din ei creditul, dar să îi permită venitul pe care îl are.”, a adăugat interlocutorul nostru.

Cine poate aplica la Noua Casă 2022

Dacă doriți să aplicați pentru un credit Noua Casă, trebuie să vă încadrați în una dintre cele două situații:

fie nu dețineți în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul/soția nicio locuință, indiferent de modul în care a fost dobândită;

fie dețineți în proprietate cel mult o locuință, cu o suprafață utilă mai mică de 50 mp, dar care nu a fost achiziționată prin programul Prima Casă.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea