Rămâi conectat

Ştirea zilei

NOU! Servicii de RMN și CT, decontate la clinica Medima Health Alba Iulia (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Serviciile de imagistică medicală și radiologie sunt esențiale în diagnosticarea majorității afecțiunilor. Clinica Medima Health Alba Iulia, parte din rețeaua națională de clinici de excelență în imagistică medicală și radiologie Medima Health, deschisă în luna martie a acestui an, vine cu vești bune pentru pacienții locali: investigații de imagistică medicală CT și RMN decontate.

Examinările CT, disponibile la Medima Health Alba Iulia

Pe lângă serviciile de ecografie și RMN realizate până în prezent în clinica Medima, din data de 26 iulie se pot efectua programări și pentru investigațiile de computer tomograf. Clinica dispune de cel mai performant echipament pentru investigații de computer tomograf – Siemens General Electric Optima CT540, fabricat în anul 2018.

Cu noul echipament de computer tomograf (CT) cu 64 slices, pacienții care trec pragul clinicii Medima Health Alba Iulia beneficiază de explorări imagistice avansate pentru investigaţia diferitelor părţi ale corpului, cu scopul de a identifica anumite patologii:

  • La nivel cranian: pot fi identificate modificări degenerative, tumori, accidente vasculare cerebrale ischemice sau hemoragice;
  • La nivelul cutiei toracice: pot fi identificate posibile patologii la nivelul inimii, plămânilor şi esofagului şi vaselor mari de sânge precum infecţii, cancer pulmonar, embolie pulmonară sau anevrisme;
  • La nivelul ficatului: pot fi identificate tumori hepatice, hemoragii intrahepatice, boli hepatice cronice;
  • La nivelul vezicii biliare şi ductelor biliare: poate fi identificat un blocaj la nivelul ductelor biliare;
  • La nivelul tractului urinar: se examinează rinichii, ureterele şi vezica urinară şi pot fi identificate tumori, calculi, dilataţii sau blocaje de tract urinar;
  • La nivelul membrelor: pot fi identificate patologii ale picioarelor, braţelor, umerilor, coatelor, mâinilor, articulaţiilor, şoldurilor, genunchilor sau gleznelor.

Noile tehnologii asigură obținerea unor imagini detaliate, de calitate ridicată a structurilor anatomice investigate, precum și reducerea la minimum a dozei de radiații pentru scanările CT.

Interpretările investigațiilor sunt realizate de unii dintre cei mai bine pregătiți medici radiologi, garantând acuratețea rezultatelor.

Dr. Valentin Cotârlea este medic primar Radiologie și Imagistică Medicală, absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca, promoția 2002 – 2008. Stagiul de rezidențiat l-a efectuat în cadrul Spitalului Județean de Urgență Cluj Napoca, unde s-a specializat pe radiologie și imagistică medicală.

Imagistica medicală este una dintre puținele investigații care pot arăta cu precizie stadiul unei afecțiuni, pentru ca ulterior să fie abordată cea mai potrivită metodă de tratament. Precizia echipamentelor utilizate în timpul investigațiilor, precum și expertiza medicului sunt, de asemenea, extrem de importante atunci când sunt interpretate imaginile obținute. La Medima Health Alba Iulia putem oferi pacienților servicii de înaltă precizie cu ajutorul echipamentelor de ultimă generație, astfel încât pentru diagnosticarea și tratarea unei afecțiuni să nu se mai piardă timp prețios”, afirmă dr. Valentin Cotârlea, medic primar radiolog în cadrul Medima Health Alba Iulia.

 Care sunt beneficiile unui CT

Investigația prin computer tomograf este o procedură rapidă, precisă și minim-invazivă, care oferă mai multe informații despre zona investigată, spre deosebire de alte proceduri imagistice precum radiografia sau ecografia. Examinarea CT contribuie la detectarea malignităților și stadializarea acestora, doza de radiații fiind una scăzută și calitatea imaginilor crescută datorită noilor tehnologii.

Investigațiile de imagistică medicală (RMN și CT) vor fi decontate

Începând cu 1 august 2021, în cadrul clinicii Medima din Alba Iulia, pacienții asigurați vor beneficia de decontarea examinărilor de rezonanță magnetică nucleară (RMN) și CT (computer tomograf).

Sediul clinicii se află pe Bd. Revoluției, nr. 4. Pacienții se pot programa pentru investigații apelând numărul de telefon: 0373.301.412, sau completând formularul disponibil pe pagina dedicată de pe site-ul Medima Health.

Medima Health este o rețea națională de clinici de excelență în imagistică medicală și radiologie, care oferă servicii de RMN/CT/PET-CT. Având 6 clinici moderne operaționale și planuri de dezvoltare ambițioase pentru România, Medima Health asigură pacienților acces la investigații imagistice de înaltă performanță, realizate cu tehnologii moderne, la prețuri accesibile și fără perioade lungi de așteptare. Echipa Medima este formată din medici radiologi reputați, sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, radiolog român proeminent și director medical al rețelei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea