Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Nou apel de proiecte pentru întreprinderile din Regiunea Centru prin POSCCE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sediu ADR CentruAutoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Axei Prioritare 1 a POSCCE, Operațiunea 1.1.1 – Sprijin pentru consolidarea şi modernizarea sectorului productiv prin investiţii tangibile şi intangibile pentru întreprinderi.

Apelul de proiecte este deschis până în data de 22 noiembrie 2014, ora 14.00, iar depunerea cererilor de finantare se face on-line, pe platforma disponibilă pe pagina web a MSI OIPSI, la adresa  http://fonduri.mcsi.ro, începând cu ora 9.00 a primei zile de înregistrare şi până la ora 14.00 a ultimei zile de înregistrare. Durata de implementare a proiectului nu trebuie să depășească data de 31.12.2015.

Cu un buget estimat la 60 milioane de euro, acest apel de proiecte este destinat atât întreprinderilor mici și mijlocii, cât și întreprinderilor mari. IMM-urile au acces la finanțări nerambursabile de până la 1,5 milioane euro pentru investiții în echipamente, mijloace de transport tehnologice și imobilizări necorporale, iar întreprinderile mari pot primi ajutoare de stat de până la 4 milioane euro.

Finanțarea nerambursabilă, pentru proiectele care vor fi implementate în Regiunea Centru, poate reprezenta maxim 70% din totalul cheltuielilor eligibile pentru întreprinderi mici, 60% în cazul întreprinderilor mijlocii, iar întreprinderile mari pot solicita fonduri nerambursabile în limita a maxim 50% din totalul bugetului eligibil al proiectului. Sunt eligibile investițiile în industria extractivă, industria prelucrătorare și în sistemele de distribuţie a apei, în salubritate, gestionarea deşeurilor, dar și în activităţile de decontaminare, cu excepțiile prevăzute de Ghidul Solicitantului.

ADR Centru susține investițiile IMM în clădiri si echipamente industriale, pentru adoptarea standardelor internaționale, promovarea produselor pe piețele internaționale, achiziția de servicii de consultanta profesioniste precum și pentru asigurarea accesului la broadband și achiziția de echipamente IT. Organismul Intermediar pentru POS CCE din cadrul ADR Centru gestionează, în acest moment, un număr de 656 de proiecte a căror valoare totală este de peste 1 miliard lei, cu o finanțare nerambursabilă de aproape 524 milioane lei. Beneficiarii acestor proiecte sunt IMM și ONG din Regiunea Centru care au depus și contractat cereri de finanțare în cadrul a două axe din cadrul acestui program. Rolul instituției noastre ca factor de dezvoltare în Regiunea Centru a fost consolidat prin activitatea de aproape doi ani a Agenției ca Organism intermediar pentru POS CCE”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Prin Programul Operaţional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice” (POS CCE), unul dintre cele şapte programe operaţionale implementate în ţara noastră, se dorește încurajarea creşterii productivităţii întreprinderilor româneşti pentru reducerea decalajelor faţă de nivelul Uniunii Europene. POS CCE are 5 axe prioritare, fiecare axă fiind împărţită în domenii majore de intervenţie, care, la rândul lor, cuprind operaţiuni specifice de implementare a obiectivelor axei prioritare şi, implicit, a programului în ansamblu.

ADR Centru a preluat rolul de Organism Intermediar pentru POSCCE, la nivelul Regiunii Centru, începând cu 11 martie 2013, când s-a semnat Acordul Cadru de delegare de atribuții pentru derularea activităților în cadrul a 4 operațiuni din cadrul Axei Prioritare 1 a POS CCE. Acest Acord Cadru a fost extins, prin Act adițional, în 27 martie 2014, când ADR Centru a preluat operațiunea 3.1.1 din cadrul Axei Prioritare 3 a programului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024 Această informare este efectuată de: SC LEM RESORUCES SRL cu sediul în Bucureşti, Str. Mircea Eliade, nr. 14, sector 1, camera1, et.1, ce intenţionează să solicite de la Administraţia Naţională „Apele Române” aviz de gospodărire a apelor pentru desfăşurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea