Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Noii deputați câștigă mai mult decât cei din legislatura trecută – vezi indemnizațiile aleșilor din Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parlamentarii au decis în prima şedinţă de Plen din acest an la ce sunt dispuşi să renunţe ca să se încadreze în bugetul disponibil, care va fi egal cu cel de anul trecut, în ciuda faptului că numărul aleșilor a crescut considerabil.

Totuși, potrivit cifrelor afișate pe site-ul Camerei Deputaților, se pare că reducerile nu s-au referit la indemnizațiile acestora deoarece au avut, în luna ianuarie 2013, indemnizații mai mari comparativ cu aceeași lună din anul trecut.

Astfel, la nivelul județului Alba, datele publicate arată că deputații aleși în luna decembrie 2012 au avut o indemnizație cu aproximativ 700 de lei mai mare decât indemnizațiile plătite pentru câștigătorii celor 5 colegii din legislatura trecută.

Astfel deputații Călin Potor (USL – reales în Colegiul nr.1 Alba Iulia), Clement Negruț (PDL – reales în Colegiul nr.2 Sebeș – Blaj), Dan Coriolan Simedru  (USL – Colegiul nr.3 Cugir – Zlatna) au avut în prima lună din acest an indemnizații de 4.909 lei fiecare, Cornel Comșa (PP-DD – Colegiul nr.4 Aiud – Ocna Mureș) a avut o indemnizație de 4.969 de lei iar Ioan Dîrzu (USL – Colegiul nr.5 Munții Apuseni – Teiuș) a primit o indemnizație de 5.031 lei.

Comparativ, în luna ianuarie 2012, aleșii din Alba au avut următoarele indemnizații: Călin Potor, Clement Negruț, Teodor Atanasiu și Corneliu Olar  – 4.232 de lei iar Radu Coclici – 4.283 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea