Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Noi tentative de fraudă electronică în numele Poștei Române: Ce trebuie să știți pentru a nu cădea pradă infractorilor

Nicolae Valentin

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noi tentative de fraudă electronică în numele Poștei Române: Ce trebuie să știți pentru a nu cădea pradă infractorilor

Printr-o postare pe Facebook, Poșta Română atrage atenția asupra întețirii tentativelor de phishing în numele companiei naționale, transmițând că aceasta nu solicită clienților să furnizeze date cu caracter personal, informații bancare confidențiale referitoare la conturile personale, numere de card sau coduri PIN și nici efectuarea de plăți online ale unor taxe vamale.

Citește și: Om de afaceri și fiica sa, condamnați la închisoare pentru o fraudă de 6 milioane de lei din fonduri europene. Hotărârea definitivă, pronunțată la Curtea de Apel Alba Iulia

Poșta Română operează exclusiv cu site-ul său oficial www.posta-romana.ro și cu pagina de Facebook www.facebook.com/CNPR.Compania.Nationala.Posta.Romana.

„Mulți dintre voi ați primit deja mesaje prin care sunteți înștiințați că aveți un colet care nu poate fi livrat, fiind îndemnați să dați click pe un link.

Aceste mesaje 𝗡𝗨 sunt trimise de Poșta Română!

Poșta Română operează exclusiv cu site-ul său oficial și cu pagina de Facebook:
-www.posta-romana.ro
-www.facebook.com/CNPR.Compania.Nationala.Posta.Romana

Orice altă variantă de nume de website care ar putea părea oficial şi real, nu aparține Companiei noastre şi nu trebuie accesat.

Dacă ați primit un astfel de mesaj, vă rugăm să:

𝗡𝗨 deschideți acel mesaj și să îl marcați ca spam;
𝗡𝗨 accesați link-ul!

Rețineți

Compania Națională Poșta Română comunică doar prin intermediul adreselor oficiale de e-mail:
[email protected];
[email protected]

Poșta Română 𝗡𝗨 solicită clienţilor să furnizeze date cu caracter personal, informaţii bancare confidenţiale referitoare la conturile personale, numere de card sau coduri PIN şi nici efectuarea de plăţi online ale unor taxe vamale„ a transmis Compania.

Tipuri diferite de atacuri de phishing

Atacurile de phishing au ca scop să fure sau să deterioreze date confidențiale, înșelându-i pe utilizatori să dezvăluie informații personale, cum ar fi parolele și numerele cardurilor de credit. Atacurile de phishing provin de la escroci deghizați ca surse de încredere și pot facilita accesul la toate tipurile de date confidențiale.

Pe măsură ce tehnologiile evoluează, la fel fac și atacurile cibernetice. Cele mai frecvente tipuri de phishing sunt cele prin e-mail, de tip malware, țintit, whaling, smishing și vishing.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii Ministerul Muncii a oficializat că mini-vacanța de Paște va fi de 6 zile pentru români și în acest an. Această decizie a fost luată pentru a crea o „punte” între 1 mai și sărbătorile pascale. Citește și: Mesaje de Paste fericit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea