Noi suspiciuni de hepatită la Casa de tip familial din Dumbrava. DSP Alba a efectuat un nou control

La sfârşitul lunii martie, 12 copii de la Complexul de Servicii Sociale Sfânta Veronica Dumbrava, Casa de tip familial din Dumbrava s-au îmbolnăvit de hepatita acută virală de tip A. DSP Alba a efectuat un nou control iar în urma acestuia alţi trei copii sunt vizaţi, fiind internaţi la Spitalul din Aiud.

Inspectorii din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică, au constatat următoarele: deficienţă de scurgere de la fosa septica a fost remediată. Meniurile servite copiilor nu sunt întocmite conform normelor sanitare şi nu sunt vizate de un cadru medical nerespectând prevederile legislaţiei sanitare aflate în vigoare. A fost găsit un copil bolnav neizolat de ceilalţi. În 8 aprilie au fost internaţi la Spitalul Municipal Aiud încă 3 copii cu suspiciunea de hepatită virală tip A, urmând să fie testaţi pentru infirmarea sau confirmarea diagnosticului de hepatită. Tot ieri au fost externaţi un număr de 9 copii dintre cei 12 internaţi anterior. Azi mai sunt  internaţi 6 copii din această colectivitate.

Pentru neconformităţile constatate s-a sancţionat conducerea unităţii cu avertisment. În timpul controlului s-a amenajat un dormitor ca izolator pentru posibilele cazuri de îmbolnăvire. A fost contactat un medic din Ocna Mureş pentru întocmirea corectă şi avizarea meniurilor care se servesc copiilor.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

5 Comentarii

bogdan 9 aprilie 2014 at 15:01

Nu-i de mirare , este pacat de bietii copii, hepatita este boala nespalarii,,,,,,,,,,, lipsei de igiena, dar stiut fiind ca in ro cam 40% dintre locuitori sant analfabeti sau semi, iar un procent de 40% nu se spala pe dinti,,,, ce sa mai asteptam,,,,,, Trista situatie de primitivism.

campean raul 9 aprilie 2014 at 15:21

S-au dat DE LA CONSILIU LOCAL SI JUDETEAN sute de mii de euro anual pentru salariile popilor .Popii si-au angajat sotiile si prietenii. EI AU FOST PLATITI CA SA AIBA GRIJA DE ACEI COPII. LI SA DAT BANI MULTI pentru hrana , IGIENA , si utilitati. Unde sunt banii? Am vazut ca se mai face un lacas de cult (INCA UNUL???)pe langa cel existent LA 10 m .E corect sa iei banii din gura copiilor si sa-i folosesti dupa cum te taie capul ,ca vezi doamne PE POPI NU-I CONTROLEAZA NIMENI . LOR LI SE DA TOT TIMPUL AVERTISMENTE. ATAT. OAMENI BUNI IN SANUL BISERICII ORTODOXE SE FAC CELE MAI MARI MARSAVII, FURTISAGURI SI SPALARI DE BANI. CUM CREDETI CA UN POPA SE IMBOGATESTE ATAT DE RAPID IN CATEVA LUNI DE LA PRELUAREA UNEI PAROHII?
INCREDEREA ROMANILOR IN BISERICA ORTODOXA SCADE FOARTE MULT, PENTRU CA MINT, UMBLA NUMAI DUPA BANI , S-AU CARDASIT CU TOTI POLITICIENII SI NU MAI REPREZINTA
D E L O C PE D-ZEU.

Fufezan Onelia 9 aprilie 2014 at 15:36

popii sunt si ei oameni , si daca mai baga si ei cate un leu in buzunarul lor asta e…pana la urma sunt si ei oameni ca si noi.

cu politicienii au facut foarte bine ca s-au intovarasit ca de acolo le vin banii si puterea. e clar ca popii nostrii sunt foarte ocupati cu lucrurile astea lumesti ,dar asta nu inseamna ca toti sunt asa…

eu cred ca nu sunt destule biserici ortodoxe si mai trebuie facute ccel putin 50-100 biserici in judetul nostru …si inca ceva …mi se pare normal ca popii nostrii sa ia un salariu de la buget de pana la 15 milioane/lunar ca si bugetar. Poate salariul IPS Irineu e cam mare (aproape 50 milioane lei vechi /lunar) ca si bugetar , dar asta este…

increderea scade intradevar , datorita faptului ca multa lume si-a deschis ochii … biserica noastra nu mai e cea a fost in urma cu 20 ani. prea multi fara HAR se fac popi ,doar pt un salariu si pentru niste pomeni electorale si ale mortilor, dupa zicala :
‘daca vrei sa manci colaci, numa popa sa te faci ‘. Foarte multa lume in vestul tarii (aproape 50%) nu mai au incredere in Biserica Ortodoxa si s-au indreptat spre alte Biserici , unde L-AU GASIT PE D-ZEU , si chiar se simt intradevar mai aproape de EL. Asta ar trebui sa ne dea de gandit si popilor nostri mai ales . Ei ar trebui sa lase BANII SI POLITICUL deoparte si sa fie ceea ce trebuie sa fie

munteanul 9 aprilie 2014 at 16:40

Celor care vad in popi tot raul din aceasta tara, le fac sugestia ca au doua posibilitati: ori se fac si ei popi(si se ‘ajung’ si ei cu banii,vilele si masinile de lux),ori iau cate un copil sau doi de la orfelinatele(preotul Tanase Nicolae de langa Valenii de Munte a infiat 423 de copii) de pe langa manastiri si biserici, ca sa le arate preotilor si personalului de acolo, cum se creste cu adevarat un orfan. Altfel,raman doar povesti de spus ateilor si sectarilor..

bogdan 9 aprilie 2014 at 19:01

Popii au trecere ca santem un neam p;ini de superstitii, ne este frica de strigoi , blesteme etc , cu asa o mentalitate de sec 15 este f usor sa fim manipulati de acesi excroci in sutana, oare cand ne vom civilza?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...