Noi reguli pentru crescătorii de iepuri domestici. Vezi ce condiţii trebuie să le asigure aceştia urechiaţilor

Paul Voicu - Primar 2020

 Cuştile ar putea fi complet interzise prin noile norme europene. De luna viitoare, Uniunea Europeana schimba regulile în ceea ce priveşte creşterea iepurilor domestici.

Aşa se face că şi crescătorii români trebuie să intre în legalitate şi să investească mii de euro în cuşti spaţioase, în care urecheaţii să aibă suficient spaţiu de mişcare.

ELIT

Comisia Europenă atrage atenţia că astfel carnea de iepure va fi mai sănătoasă, de vreme ce se va renunţa la tratamentele cu antibiotice. Tocmai renunţarea la antibiotice este şi motivul pentru care membrii comisiei pentru agricultură din Parlamentul European schimbă regulile de luna viitoare.

În primul rând, boxele trebuie înlocuite cu voliere, astfel încât iepurii să poată ţopăi şi pe pământ- poate chiar pe iarbă, propun parlamentarii europeni. Spaţiul optim pentru un exemplar, arată noua directivă, este de 750 cm pătraţi – adică de 8 ori mai mare – faţă de cuşca în care crescătorul român îi creşte pe urechiaţi. Pentru o femelă – 800 cm pătraţi!

Mihail David - 2020

Nutriţioniştii spun că o sută de grame de carne de iepure are 135 de calorii, faţă de 340, cât are carnea de porc. În magazine, un kilogram de carne de iepure se vinde cu 35 de lei.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Sursa: stirileprotv.ro

Salvează

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

sandovici 14 februarie 2017 at 14:40

Este ceva in neregula in stire… in general custile de iepuri au 80 cm x 80 cm deci 6400 cm patrati de exemplar adult . 800 cm patrati este infim cum ar fi mai putin de 30 cm x 30 cm

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...