Rămâi conectat

Actualitate

NOI REGULI la vânzarea caselor: Vânzătorii de proprietăți imobiliare nu vor mai fi scutiți de plata impozitului

Ziarul Unirea

Publicat

în

NOI REGULI la vânzarea caselor: Vânzătorii de proprietăți imobiliare nu vor mai fi scutiți de plata impozitului

Vânzătorii de proprietăți imobiliare nu vor mai fi scutiți de plata impozitului. Prevederea legală e valabilă din acest an și a intrat în vigoare după ce plafonul neimpozabil a fost eliminat.

Plafonul neimpozabil fusese stabilit la suma de 450.000 de lei

Codul fiscal nu mai amintește, așadar, despre plafonul neimpozabil de 450.000 de lei ce se aplica înainte la înstrăinarea locuințelor sau terenurilor, după ce a fost modificat în vara lui 2022. Cu alte cuvinte, vânzătorul nu mai este scutit de plata impozitului la vânzarea unei locuințe, așa cum se întâmpla până la sfârșitul anului trecut, dacă prețul se încadra în limita amintită, acum impozitându-se venitul obținut din transferul dreptului de proprietate asupra construcțiilor și terenurilor, indiferent de prețul proprietății.

Dreptul de proprietate poate fi atestat prin documente precum contractul de vânzare-cumpărare, cel de donație, certificatul de moștenitor etc. , scrie Antena 3.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

66 la sută dintre români, nefericiți la locul de muncă

Unirea Ziarul

Publicat

în

66 la sută dintre români, nefericiți la locul de muncă Doar o treime dintre români (34%) sunt fericiţi la locul de muncă, aceştia menţionând că desfăşoară activităţi care îi împlinesc personal şi contribuie la o stare generală de bine, arată rezultatele unui studiu realizat de Reveal Marketing Research, citat de Agerpres. Majoritatea românilor (47%) se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea