Noi prevederi: Cumpărătorul unei mașini are termen de 60 de zile să-și plătească taxele, altfel înmatricularea se suspendă

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Guvernul a pregătit noi prevederi pentru cei care își cei care își cumpără mașini. Conform legii, aceștia au la dispoziție  60 de zile să-şi „îndeplinească obligaţiile de natură fiscală  prevăzute de lege cu privire la deţinerea şi înmatricularea vehiculelor”, altfel înmatricularea va fi suspendată automat.

masini_in_traficAceste reglementări sunt prevăzute într-un  nou proiect de ordonanţă de urgenţă al guvernului făcut public de Secretariatul General al Guvernului pe pagina sa electronică.

ELIT

Astfel, conform noii legi, cumpărătorul unei maşini are la dispoziţie 60 de zile să-şi „îndeplinească obligaţiile de natură fiscală  prevăzute de lege cu privire la deţinerea şi înmatricularea vehiculelor”, altfel înmatricularea va fi suspendată automat.

„În termen de 60 de zile de la data înscrierii/ transcrierii transmiterii dreptului de proprietate a unui vehicul, titularul certificatului de înmatriculare este obligat să-şi îndeplinească obligaţiile de natură fiscală/financiară prevăzute de lege cu privire la deţinerea şi înmatricularea vehiculelor.

Autorităţile fiscale competente transmit autorităţii competente situaţia vehiculelor pentru care proprietarii nu şi-au îndeplinit în termen obligaţiile prevăzute la alin. (2).

Înmatricularea vehiculelor se suspendă de drept, în cazul proprietarilor care nu şi-au îndeplinit în termen obligaţiile prevăzute la alin. (2), începând cu prima zi după împlinirea acestui termen”, se scrie în proiectul postat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

Executivul precizează că aceste prevederi sunt parte a unui proiect legislativ mai amplu care vizează debirocratizarea şi simplificarea administrativă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419