Rămâi conectat

Actualitate

Noi prevederi: Cumpărătorul unei mașini are termen de 60 de zile să-și plătească taxele, altfel înmatricularea se suspendă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Guvernul a pregătit noi prevederi pentru cei care își cei care își cumpără mașini. Conform legii, aceștia au la dispoziție  60 de zile să-şi „îndeplinească obligaţiile de natură fiscală  prevăzute de lege cu privire la deţinerea şi înmatricularea vehiculelor”, altfel înmatricularea va fi suspendată automat.

Aceste reglementări sunt prevăzute într-un  nou proiect de ordonanţă de urgenţă al guvernului făcut public de Secretariatul General al Guvernului pe pagina sa electronică.

Astfel, conform noii legi, cumpărătorul unei maşini are la dispoziţie 60 de zile să-şi „îndeplinească obligaţiile de natură fiscală  prevăzute de lege cu privire la deţinerea şi înmatricularea vehiculelor”, altfel înmatricularea va fi suspendată automat.

„În termen de 60 de zile de la data înscrierii/ transcrierii transmiterii dreptului de proprietate a unui vehicul, titularul certificatului de înmatriculare este obligat să-şi îndeplinească obligaţiile de natură fiscală/financiară prevăzute de lege cu privire la deţinerea şi înmatricularea vehiculelor.

Autorităţile fiscale competente transmit autorităţii competente situaţia vehiculelor pentru care proprietarii nu şi-au îndeplinit în termen obligaţiile prevăzute la alin. (2).

Înmatricularea vehiculelor se suspendă de drept, în cazul proprietarilor care nu şi-au îndeplinit în termen obligaţiile prevăzute la alin. (2), începând cu prima zi după împlinirea acestui termen”, se scrie în proiectul postat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

Executivul precizează că aceste prevederi sunt parte a unui proiect legislativ mai amplu care vizează debirocratizarea şi simplificarea administrativă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea