Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Noi modificări la platformele Facebook și Instagram: Ce opțiuni le vor fi oferite utilizatorilor din Europa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noi modificări la platformele Facebook și Instagram: Ce opțiuni le vor fi oferite utilizatorilor din Europa

Utilizatorilor din Europa le va fi oferit un tip de abonament pentru a utiliza Facebook și Instagram fără reclame, a anunțat, luni, Meta Platforms, pentru a se conforma reglementărilor Uniunii Europene.

Planurile de abonament lunar pentru utilizatorii din UE, Spațiul Economic European și Elveția, vor costa 9,99 euro pentru utilizatorii web, în timp ce utilizatorii iOS și Android vor trebui să scoată din buzunar 12,99 euro pe lună.

Reglementările UE amenință să limiteze capacitatea Meta de a personaliza reclamele pentru utilizatori fără consimțământul acestora și să afecteze principala sa sursă de venituri, scrie Reuters.

Cea mai populară rețea de socializare din lume a fost supusă unor presiuni antitrust în UE. În iulie, a pierdut lupta împotriva unui ordin de restricționare a datelor, după ce instanța supremă din Europa a susținut puterea autorității germane de supraveghere antitrust de a investiga și încălcările de confidențialitate.

Oferirea posibilității de a alege între un plan gratuit, cu suport publicitar, și un abonament cu plată fără reclame ar putea determina utilizatorii să opteze pentru primul, ajutând Meta să se conformeze reglementărilor fără a-și afecta activitatea publicitară.

Meta a fost amendată cu 390 de milioane de euro la începutul acestui an de către comisarul irlandez pentru confidențialitatea datelor și i s-a spus că nu poate folosi așa-numitul „contract” ca bază legală pentru a trimite utilizatorilor reclame bazate pe activitatea lor online.

Ulterior, compania a declarat că intenționează să le ceară consimțământul utilizatorilor din UE înainte de a permite companiilor să direcționeze reclamele, pentru a răspunde cerințelor de reglementare în evoluție din regiune.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea