Rămâi conectat

Actualitate

Noi măsuri pentru eficientizarea vaccinului Pfizer-BioNTech: 6 persoane pot fi vaccinate dintr-o fiolă, în loc de 5. Ce condiții trebuie respectate

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Agenția Europeană a Medicamentului a luat o decizie pentru a eficientiza procesul de vaccinare și a imuniza mai multe persoane. Astfel dintr-o fiolă de de vaccin anti-CIVID-19 dezvoltat de Pfizer și BioNTech pot fi vaccinate 6 persoane, si nu doar 5 cum era până acum. Există însă și condiții care trebuie respectate.

Pentru a se putea obţine şase injecţii împotriva COVID-19 dintr-o fiolă, EMA cere folosirea unor seringi cu un volum nu mai mare de 35 de microlitri, întrucât dacă se folosesc seringi şi ace standard este posibil să nu se poată extrage o cantitate de vaccin suficientă pentru şase doze.

Pe de altă parte, nu trebuie combinate mai multe fiole pentru obţinerea unei doze complete, iar un vaccin nefolosit trebuie aruncat la şase ore după diluare, subliniază EMA. Agenția a răspuns astfel unei întrebări despre posibilitatea grupării conţinutului unor fiole diferite pentru obţinerea unei injecţii de 0,3 mililitri, relatează Agerpres.

Comisia Europeană a anunţat tot vineri o comandă adiţională pentru 200 de milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, plus 100 de milioane ca opţiune, după criticile adresate Bruxellesului că nu a comandat anterior mai multe doze din acest vaccin, primul autorizat de EMA pentru utilizare în UE. Din comanda anterioară de 300 de milioane de doze, 200 de milioane de doze sunt programate să fie livrate până în septembrie, iar 75 de milioane de doze adiţionale de vaccin ar urma să fie livrate în al doilea trimestru al acestui an, potrivit Comisiei Europene.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Regimul armelor și munițiilor, MODIFICAT în Guvern: Persoanele inculpate pentru fapte penale nu mai pot deține arme

Ziarul Unirea

Publicat

în

Regimul armelor și munițiilor, MODIFICAT în Guvern: Persoanele inculpate pentru fapte penale nu mai pot deține arme Guvernul a adoptat, joi 9 mai 2024, o Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, prin care persoanelor inculpate pentru fapte penale săvârşite cu intenţie li se interzice dreptul de a procura […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea