Rămâi conectat

Ştirea zilei

Noi măsuri de relaxare de la 15 iunie: Se redeschid piscinele exterioare, gradinițele și after-school-urile, casele de pariuri și jocurile de noroc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi seara că vor fi propuse noi măsuri de relaxare începând cu 15 iunie. Printre acestea se numără redeschiderea Loteriei, a caselor de pariuri și jocuri de noroc, dacă acestea prezintă un risc epidemiologic scăzut. 

În schimb, sălile de jocuri din mall-uri rămân închise, la fel și cinematografele, locurile de joacă și restaurantele, dacă acestea nu sunt în spații deschise.

Noile măsuri de relaxare au fost decise în urma unei ședințe a Comitetului Național pentru Siutații de Urgență, care a avut loc joi seara, iar propunerile vor fi cuprinse într-o hotărâre de guvern.

Premierul Ludovic Orban a mai anunțat, joi, că s-a decis ca din 15 iunie să se renunţe la izolarea la domiciliu pentru persoanele care vin din ţări cu număr mic de cazuri, dând exemplul Austriei, Greciei şi Bulgariei. Mecanismul de evaluare va fi stabilit de către Institutul Naţional de Sănătate Publică.

În plus, vor fi permise activitățile fizice desfășurate în grupuri de câte 6 persoane, nu grupuri de 3 cum era până în prezent.

Piscinele exterioare vor fi redeschise și se va relua și tratamentul balnear.

Părinții care nu au cu cine să-și lase copiii nu vor mai putea sta acasă după 15 iunie și de aceea se va permite reluarea activității grădinițelor și activităților de tip after-schoool.

Deocamdată, Guvernul nu a decis nimic în privința stării de alertă, dacă va cere sau nu prelungirea, o decizie urmând să fie anunțată la începutul săptămânii viitoare, a precizat Ludovic Orban joi seara.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Andra și Sarah eleve la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, calificate la etapa națională a olimpiadelor de limba engleză și logică

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Andra și Sarah eleve la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, calificate la etapa națională a olimpiadelor de limba engleză și logică Două eleve de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba engleză și logică. Citește și: FOTO Rebeca, Denis și Paul, elevi la Colegiul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea