Rămâi conectat

Sport

Nicolae Stanciu, transfer în China, la Wuhan FC! Vești excelente pentru Unirea Alba Iulia, ce așteaptă 100.000 de euro!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ex-uniristul Nicolae Stanciu s-a transferat în China, la nou-promovata Wuhan Three Towns FC. Este o veste excelentă pentru Unirea Alba Iulia, echipa ce l-a format, divizionara terță urmând să încaseze aproximativ 106.000 de euro, reprezentând un procent din taxa de solidaritate, o sumă ce înseamnă un adevărat miracol pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri.

Conform Gazetei Sporturilor, presa din Republica Cehă anunță că Nicolae Stanciu (28 de ani) părăsește Slavia Praga și va semna cu Wuhan Three Towns FC, din China. După doi ani și jumătate petrecuți la Slavia Praga, Nicolae Stanciu este la un pas de transferul în China. Presa din Republica Cehă anunță că pe român îl desparte doar vizita medicală de un transfer la Wuhan Three Towns FC, în China, această problemă rezolvându-se între timp.

Mijlocașul român în vârstă de 28 de ani se îndreaptă către Wuhan Three Towns FC, din China. Surse din culise confirmă informația. S-a ajuns la acordul final după negocieri-maraton ce s-au încheiat joi, după miezul nopții.

Din 2011, când a fost cedat la FC Vaslui contra sumei de 228.000 de euro, Stanciu a devenit principalul sponsor al formației sale de suflet, Unirea Alba Iulia, care a trăit în ultimii ani numai din banii încasați în urma transferurilor sale, suma totală pe care a fost vândut ex-uniristul (la Anderlecht, Sparta Praga, Al Ahli, Slavia Praga) fiind de 22,7 milioane de euro, până la acest transfer în China, la Wuhan Three Towns FC (echipa din orașul cu peste 11 milioane de locuitori, devenit celebru prin faptul că în 2019 de aici a plecat virusul ). O situație similară s-a produs în martie 2020, când aflată în pragul dezastrului, cu o neprezentare pe “Cetate”, la meciul cu Viitorul Șelimbăr, Unirea Alba Iulia a fost salvată de pandemia de coronavirus și banii încasați din Arabia Saudită. În vara trecută, mult vehiculata plecarea a lui Stanciu la Galatasaray Istanbul era văzută drept colacul de salvare pentru gruparea albaiuliană, aflată în criză!

Persoanele interesate de Stanciu se află în Praga de luni. Conducerea Slaviei ar fi obținut o ofertă profitabilă, de 100 de milioane de coroane (n.r. – echivalentul a 4 milioane de euro). Adică suma pe care a trebuit să o plătească când l-a cumpărat pe fotbalist acum doi ani și jumătate”, scriu cei de la Sport.cz

Stanciu a fost cumpărat de Slavia Praga în vara lui 2019, după o scurtă experiență în Arabia Saudită, la Al Ahli. Cotat la 7 milioane de euro în prezent, mijlocașul român a adunat 112 meciuri, 26 de goluri și 28 de pase decisive în tricoul Slaviei, alături de care a cucerit două titluri de campion în Republica Cehă.

Wuhan Three Towns FC este o echipă înființată în 2013, ce a promovat în acest sezon în Super League. Are culorile „alb-albastru” și evoluează pe un stadion cu o capacitate de 20.000 de locuri. Antrenor este spaniolul Pedro Morilla și are în efectiv 2 brazilieni, Marcao și Ademilson. Valoarea de piață a lotului este de 3,87 milioane de euro.

Cealaltă echipă din urbe, Wuhan FC a încheiat sezonul 2021 al campionatului din China pe locul 6 în grupa de retrogradare. Întregul lot al echipei este cotat la 5,38 milioane de euro, sub valoarea lui Stanciu! Fotbalistul cu cea mai mare valoare de viață este Anderson Lopes, atacant brazilian în vârstă de 28 de ani.

Sursa: Gazeta Sporturilor


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea