Rămâi conectat

Ştirea zilei

Nicolae Ciucă despre ratarea aderării la Schengen: ”Alegații bazate pe cifre, pe care România le-a probat clar ca fiind incorecte”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Nicolae Ciucă despre ratarea aderării la Schengen: ”Alegații bazate pe cifre, pe care România le-a probat clar ca fiind incorecte”

Premierul României, Nicolae Ciucă a declarat astăzi, 8 decembrie, la scurt timp după votul negativ al Austriei pentru aderarea României și a Bulgariei la Spațiul Schengen că nu înțelege poziția inflexibilă arătată de Austria.

Unanimitatea nu a fost posibilă astăzi, în contextul în care un singur stat membru, Austria a refuzat aderarea României. Această decizie rămâne fundamentată de alegații bazate pe cifre, pe care România le-a probat clar ca fiind incorecte. Nu am folosit nici măcar estimări naționale. Am folosit datele agențiilor Uniunii Europene, care trebuie să rămână baza atunci când luăm decizii europene. Am recunoscut dificultățile statelor membre care se află sub presiuni migratorii și am acționat întotdeauna solidar și activ în a găsi soluții în plan european. Numai împreună putem rezolva aceste probleme. Am avut propuneri concrete pentru partenerii noștri și am lucrat intens cu Comisia Europeană să răspundem acestor preocupări.

Regretăm și, sincer, nu înțelegem poziția inflexibilă arătată de Austria. Mai mult ca oricând, în ultimul an România a dovedit că este un veritabil ajutor în asigurarea securității europene.

Nu în ultimul rând, etapele parcurse în acest proces relansat de aderare la Spațiul Schengen au reconfirmat că cetățenii români și europeni pot să aibă încredere în modul în care România protejează frontierele Uniunii și asigură cooperarea polițienească . Așa cum am procedat în ultii 15 ani, vom continua să protejăm frontierele noastre externe, care sunt și frontierele Uniunii Europene pentru că e vorba în egală măsură de securitatea României și a românilor dar și a cetățenilor europeni. Acest lucru a fost și mai vizibil în acest context dificil generat de războiul de la granițele noastre. România va continua să fie constructivă și să lucreze pentru o veritabilă soluție europeană. România va relua procesul de aderare la spațiul Schengen. Aderarea României rămâne obiectivul național strategic pe care îl avem și vom continua toate discuțiile și negocierile pentru atingerea acestui obiectiv.” a declarat Nicolae Ciucă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea